Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start niet meer na uitvoeren herstel installatie

None
4 antwoorden
 • Ik had een aantal problemen met mijn XP-home edition.
  - onder 'programma-s'waren de programma's verdwenen, terwijl deze nog wel gewoon onder de betreffende directory in documents and settings stonden.
  - er waren een drietal 'ghost' schijven (G,H,I) die op geen enkele wijze te verwijderen waren: 'generic stealth dvd disk'

  Het lukte maar niet om bovenstaande problemen op te lossen en ik giste dat het mogelijk een probleem met rechten zou kunnen zijn, hoewel ik als gebruiker wel administrator rights heb op de computer.

  Daarom besloten vanaf de installatie CD een herstel installatie uit te voeren (dus geen installatie van scratch).

  Na een eerste automatische reboot vond de herstelinstallatie plaats. Na de tweede automatische reboot bleek de computer niet meer op te starten. De computer komt steeds terug in het scherm waarin staat aangegeven of Windows in veilige modeus moet worden gestart, met de oude settings, of gewoon.
  In geen van deze situaties start XP meer op. (Bij 'gewoon' flitst er een foutmelding over het scherm, die ik niet kan lezen).
  Ik kan alleen nog via de opstart CD in de herstelmodus komen (de 'dos'prompt), als administrator.
  Echter van daaruit kan ik geen toegang tot bijv 'documents and settings', die ik graag eerst wil backuppen, voordat ik tot een volledig nieuwe installatie overga.

  Ik denk dat het niet meer kunnen opstarten te maken heeft met een rechtenprobleem
  Wie kan mij helpen? Zijn er tools om bijv de rechten te herstellen, of andere reovery-tools?
  Is er een misschien een hele simpele oplossing?
  :(
 • safe mode met dospromt: intikken explorer.exe lukt dat wel? anders denk ik dat explorer.exe corrupt is.

  heb je meerdere partitities? dan kan je op een andere partititie ook even xp ofzo instaleren en dan die map daarheen kopieren of vanuit de dospromt kopieren.

  anders even met knoppix booten, schijf mounten, gegevens backuppen (via netwerk of op een cdtje fikken)

  als je de gegevens gebackupped hebt dan een frisse xp instalatie doen, dan is de ellende ook afgelopen.
 • Tnxs.

  Nee, zelfs safemode met Dos-prompt doet het niet meer.
  Je idee om iets met knoppix te doen en te backuppen lijkt me wel wat, als er geen ander idee komt over hoe ik nog de schijf kan benaderen met XP zelf.
  Ik ga nog even verder zwoegen…
  :-?
 • http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
  beschrijft herstel van XP met wat slimme trucjes. Je moet er veel voor typen maar het werkt echt (eigen ervaring). Helaas kun je lange rij commando's niet in een batchj file ztten want dat werk niet. Dus geduldig typen maar..
  succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.