Vraag & Antwoord

OS Windows

[win 2000] Nieuw moederbord maar niet opnieuw installeren?

Anoniem
pcguy
7 antwoorden
 • Is het mogelijk om een pc te upgraden, nieuw moederbord, processor en gehuegen, zonder dat je win 2000 opnieuw moet installeren. Ik heb dit van het weekend namelijk gedaan en toen kreeg ik een blue screen (inaccesible boot device) nadat ik het moederbord erin had gezet. Ook een repair van win2000 (via cd) gaf geen oplossing.
  Voor deze pc maakte het niet veel uit, aangezien deze weinig programma's bevatte, daarom heb ik hem opnieuw geinstalleerd. De pc die ik echter nu wil gaan doen bevat veel belangrijke programma's en deze wil ik liever niet allemaal opnieuw gaan installeren en configureren. Met windows 98/ME is het wel vlekkeloos verlopen.
 • je zou een image kunnen maken van je partitie met programma's. als je alles opnieuw installeert kun je mbv die image de programma's terugzetten. dit werket ooit goed bij mij, verder weet ik niet of er veel register aanpassingen zijn, anders word dat moeilijker.

  d.
 • nieuwe instal is aan te raden als je een moederbord vervangt.
 • Vrijwel altijd moet je opnieuw installeren. Vooral als je op een ander merk chipset of processor overstapt of bv. op HyperThreating.
 • Je ontkomt er echt niet aan en je zult echt windows 2000 opnieuw moeten installeren.
  Dus formateren je pc en opnieuw beginnen.
 • Jammer :-( ….

  maar formatteren hoeft niet, je kan tijdens de setup aangeven dat hij de bestaande windows map mag verwijderen en hier de nieuwe in mag installeren. Dan heb je in ieder geval al je data en instellingen van de programma's nog die je later weer gaat installeren, mits je ze uiteraard in dezelfde map laat installeren….
 • volgens mij word het dan een rotzooi, want je hebt dan een heleboel programma's zonder dll's dus ze werken allemaal niet meer, dus je moet toch alles weer opnieuw installeren en dan ben je toch als je instellingen kwijt.

  aan te raden is effe een data partietie te maken, je data in die partitie zetten en effe je os/aplicatie partitie te formateren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.