Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows prefetch

lion
5 antwoorden
 • Wie weet wat Windows Prefetch is (XP)
  Kan de inhoud van deze map worden verwijderd?
 • Daarin wordt bijgehouden welke toepassingen het vaakst worden gebruikt - zodat ze tijdens het opstarten al kunnen worden voorgeladen. Kan zonder bezwaar worden geleegd - maar zal zichzelf daarna weer vullen…
 • Prefetch bestanden verwijderen (C:\WINDOWS\Prefetch):

  De map C:\WINDOWS\Prefetch bevat informatie over de regelmatig opgestarte software. Elke keer als XP opstart worden deze programma's reeds gedeeltelijk in het geheugen geladen, zodat het opstarten sneller verloopt. Na verloop van tijd raakt deze map echter vervuild en gaat dat ten koste van de systeemprestaties. U kunt hem daarom beter leeg maken, in de meeste gevallen start Windows vervolgens sneller op. De echt nodige prefetch bestanden worden vervolgens opnieuw aangemaakt. In het begin zal u wellicht merken dat sommige programma's trager opstarten, hetgeen na verloop van tijd weer is opgelost. Om een idee te krijgen welke bestanden geprefetched worden kunt u met het kladblok het bestand layout.ini in de betreffende map openen. Nadat de bestanden zijn verwijderd doet u er verstandig aan om de harde schijf te defragmenteren.

  Bron : http://www.schoonepc.nl/optim/bootvis.html
 • 'k heb heel dat prefetch-gedoe er al maanden van af gezwierd (van mijn systeem) en heb er geen last van.

  Je kan dit doen met volgend toeltje: Windows-XP-Prefetch-Clean-And-Control
 • sommige programma's [b:93ef15513d]kunnen[/b:93ef15513d] wat langzamer opstarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.