Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win xp toestemming

Anoniem
Larry Laffer
5 antwoorden
 • mijn broertje zit vaak achter zijn pc, en dan installeert hij van alles en nog wat, maar ik wil nu dus dat die pc eerst toestemming krijgt van mij om te kunne installeren

  dus als hij iets wilt installeren, dat er dan een soort waarschuwing krijgt dat er dan staat je hebt geen toestemming blabla….. :wink:

  weet iemand hoe dat moet OS = win xp pro

  alvast bedankt :P
 • Gast account inschakelen of hem een eigen account geven met gebruikers rechten.
 • en als ik tog iets erop wil installeren moet ik dan op administrator gaan? ik denk ut wel en kan ik de programma dan ook op de limited acount opstarte?
 • Ik heb hier met Win XP home 3 accounts. 1 voor mijzelf 1 voor mijn vriendin en 1 voor gasten.
  Ik heb het zo gemaakt dat alleen ik alle programma's te zien krijg mijn vriendin alleen wat zij gebruikten de gast account heeft maar een paar programma's tot zijn beschikking.
  Het vergt eerst wel wat geregele en geschuif (c:\documents and settings\all users\menu start)
  alles wat ze niet hoeven te zien copieren naar je eigen start menu.

  de programma's die ze zien kunnen ze opstarten en als jij nder het gastaccount ingelogd bent dan kun je via uitvoeren als je eigen accountnaam en wachtwoord dingen installeren.
 • @bluelabel,

  De oplossing die jij beschrijft is alleen een cosmetische, alle programma's blijven toegankelijk. Een willekeurige gbruiker kan gewoon met de explorer naar de programme files directory gaan en van daar uit alles starten wat hij/zij wil.
  Wil je echte afscherming, zal je rechten moeten gaan toewijzen en definieren wat welke gebruiker mag

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.