Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden kopiëren van Fat 32 naar NTFS vice-versa

5 antwoorden
  • Stel ik geef XP opdracht een bestand te kopiëren van NTFS naar Fat 32. Kan ik dat dan probleemloos met 98 openen? Het zelfde maar dan: Ik laat XP [ met 98 gaat dat dus niet] bestanden van FAT 32 naar NTFS kopiëren. Gaat dat straffeloos?
  • Ja hoor, volgens mij wel. Je kunt inder 98 alleen niet zonder extra maatregelen op de ntfs schijf komen.
  • [quote:0168bc1666="Pinky & The Brain"]Ja hoor, volgens mij wel. Je kunt inder 98 alleen niet zonder extra maatregelen op de ntfs schijf komen.[/quote:0168bc1666] Ik dacht dat met 98 helemaal geen NTSF te benaderen was. [b:0168bc1666][i:0168bc1666]Met welke maatregelen zou dat eventueel wel kunnen??[/i:0168bc1666][/b:0168bc1666]
  • @Hen.k Er zijn diverse (commerciele) tools/drivers waarmee een NTFS partitie te benaderen is vanuit win98. Via Google vind je er diversen. Als antwoord op je eerste vraag: Dat is idd geen enkel probleem. Zonder al te technisch te worden leest het OS het te kopieren bestand van schijf en kopieert het naar het doel. Bij het lezen gebruikt het OS de decodering die bij de partitie hoort of dat nou NTFS of FAT32 is. Daarom kan je ook prima onder XP zowel NTFS als FAT32 schijven naast elkaar gebruiken. (technisch gezien spreekt de grafische schil via een aantal besturingslagen de software aan die met de schijf communiceerd)
  • @ double_V Beankt! Moet voor mij ook niet te technisch worden :wink: Ik heb nogal wat grafische [*.psp] bestanden en die wil ik niet verminken. Maar geen probleem dus; mooi! Die commerciële toepassing laat ik maar zitten. Wel aardig om te weten dat die mogelijk zijn.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.