Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[win2000] Schijf weg na installatie

None
7 antwoorden
 • Ik wilde mijn pc opschonen en windows 2000 installeren.
  Hiervoor had ik windows me met 2 harde schijven:
  > een 20 gb voor programma's. (C:)
  > een 5 gb voor documenten. (D:)
  Ik heb al een lange tijd documenten op de d schijf gezet, zodat door computercrashes van windows de documenten niet verloren gaan.

  Ik startte de installatie van windows 2000 nadat ik de nodige bestanden op de d schijf had gezet.
  Daar werd gevraagd of ik één van de twee wilde formatteren en gebruiken voor windows. Ik koos voor die van 20 gb.

  Na de installatie van windows 2000 professional ging ik eerst windows update uitvoeren. Nadat ik dat gedaan had, ging ik instellen waar de documentmap hoorde te staan. Tot mijn verbazing was de d: schijf vervangen door een cdrom drive.

  Ik keek of de harde schijven samen aren gegeaan, maar dat was niet zo.
  Dus ik zet de probleemoplosser van windows aan. Ik moest kijken of mijn harde schijf in de lijst van drivers stond. En dit zonder te weten wat het type was van deze harde schijf. Dus ik sloeg de stap over en ik kreeg de optie om de wizard hardware uit te voeren. Na enkele stappen zag ik de twee schijven:
  > Quantum Fireball EL5.1a (die van 5 gb)
  > WDC WD 200BB-00CVB0 (die van 20 gb)
  Ik keek naar de status van de quantum en er stond: "Dit apparaat werkt correct."

  Dus ik een stap terug naar de microsoft website om de HCL lijst (van drivers) te bekijken. Er stond achter Quantum Fireball EL5.1a "compitable"

  Dus ik zoeken naar een eventueel nieuw stuurprogramma, maar ik heb niets gevonden.

  Daarna ging ik naar apparaatbeheer en keek bij de eigenschappen van de schijf. Ik zag dat het de optie inschakelen had, maar die stond al aan. Daarna keek ik bij de tab van het stuurprogramma en keek of er een nieuwe driver was via windows update (die ik al eerder had uitgevoerd).

  Nu weet ik niet meer wat ik moet doen, dus ik vraag het ff op het forum.
 • Per ongeluk de verkeerde partitie verwijderd? Kijk eens met PM of FDISK ([b:0db754f4e6]Alleen kijken[/b:0db754f4e6]) of je nog 2 partitied ziet, en zonee, hoeveel ongepartitioneerde ruimte er nog is. Zoja, wat voor indeling heeft die schijf dan, en wat is de status volgens PM/FDISK…?
 • Gekeken, er staat non-dos, geen partitie. Meer dan 4000 mb, dus de 5 gb.
  Raar, want ik heb met de install geen wijzigingen gemaakt met de d: schijf.

  Iemand een idee?
 • Ik heb dat ook wel eens gehad, en toen heb in Schijfbeheer (in Win2000) een driveletter toegekend aan de daar wel zichtbare partitie. Daarna was ook de data weer zichtbaar. Kan geen kwaad om dat even te proberen.
 • Dan probeer ik dat.
  Ondertussen heb ik Knoppix (Live Linux CD) geprobeerd, en daar zag ik nog alle data.
 • Het is gelukt. Maar dan heb ik nog een vraag hierover.
  Waarom gaat die driveletter weg? Bij andere herinstallaties van win 95/98/98SE/ME is dit niet gebeurd.

  // Sorry voor het niet gebruiken van de edit knop
 • Goede vraag, maar ik ken het antwoord niet. Behalve dan dat het eigenlijk niet zou moeten gebeuren. Mogelijk is Windows iets kritischer in het herkennen van partities. Voor de rest denk ik dat je bij Bill moet zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.