Vraag & Antwoord

OS Windows

LSASS.EXE

8 antwoorden
  • Ik heb een probleem met de PC van de buren, dat ik niet opgelost krijg. Als ik de PC opnieuw opstart, dan werkt hij perfect onder XP. Alle patches en updates zitten erop, en de PC snort dan ook als een zonnetje. Niets mis mee, wat klaag ik dan. Maar dan klik ik het icoon aan, om verbinding te maken met het internet. Keurig meld het systeem dat hij verbinding heeft, en het grote genieten kan een aanvang nemen. Echter, na een 2 tal minuten, verschijnt er een berichtenblokje in beeld met de volgende tekst: C:\windows\system32\LSASS.EXE is gestopt met de statuscode 1073741819. Het systeem wordt nu afgesloten en vervolgens opnieuw gestart. Ik weet dus niet hoe ik dit aan moet pakken en op moet lossen. In eerste instantie, heb ik de laats bekende en goed werkende configuratie terug gezet, maar dat wil hij niet uitvoeren.Ook heb ik de bestaande GHOST-file terug gezet, maar dat mocht niet baten. Daarna heb ik de internetverbindig verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar ook dat gaf geen gewenst resultaat. Nu rest mij nog een ding: .....HELP!!!!! Groetjes: Ger
  • @ Ger: typisch gevalletje van sasser virusje. Bekende truc, LSASS.exe is een windows systeembestand, ISASS.exe is de boosdoener... door de hoofdletter i zie je het verschil niet. Dus even google'n en de boel verwijderen..
  • Beschrijving: http://vil.nai.com/vil/content/v_125007.htm Deze tool downloaden om het virus te verwijderen: http://vil.nai.com/vil/stinger/ Deze update van Microsoft installeren om te voorkomen dat je steeds besmet wordt: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=3549EA9E-DA3F-43B9-A4F1-AF243B6168F3 Voor zover mij bekend betreft het echt wel LSASS.EXE die door middel van een buffer overflow wordt opgeblazen.
  • @binary: dank voor de volledige uitleg, ik was nog niet wakker genoeg .. 8)
  • Als je met de besmette pc wilt downloaden, maar de tijd is te kort vanwege de reboot, op het moment dat de melding komt dat de pc herstart binnen 60 sec., ff dubbelklikken op de tijd rechtsonder en de tijd een uur terugzetten, krijg je ruim de tijd om te downloaden.
  • Of je typt bij uitvoeren shutdown /a in zodra de melding van LSASS.EXE verschijnt. :wink:
  • Dank jullie allen voor het meedenken en deze oplossingen. groetjes: Ger
  • Awel mannekes Die stinger werkt bij mij voor geen meter. Ik heb hem zowel in gewone modus als in veilige modus dat hele systeem laten onderzoeken, maar als ik dan rebootte, kwam hij toch weer met het zelfde probleem terug. Wat wel uiteindelijk hielp was: Ik had een schone GHOST file van een 3 weekjes oud. Vrij recent dus. Die heb ik terug gezet, en voordat ik naar het internet ging, heb ik die microsoft-cabfile gedraaid waar jullie me naar verwezen hadden om een nieuwe besmetting te voorkomen. En dat werkte wel. Groetjes: Ger

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.