Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

5 GB gebruikt van een lege schijf? Met Systeemherstel uit!

Safihre
10 antwoorden
 • In het kort: Systeemherstel staat uit, toch is er maar 25 van de 30GB beschikbaar, iemand idee hoe dat komt/hoe ik die weer vrij kan make?


  Uitgebreid :wink: :Ik heb mijn C schijf (staat geen windows op, die staat op een partitie op de 2e schijf) helemaal leeg gemaakt. Geprobeert te formateren maar dat deed hij niet. Is ook logisch want daar staan alle opstart gegevens op/bootrecord. Formateren dus niet, maar ik behalve, het 80 MB grote, msbtdebug.log er niks meer op staan. Desondank zegt WinXP dat er maar 25 van de 30 GB beschikbaar is. Ik ben niet de eerste de beste beginner en weet dus dat dat eventueel door systeemherstel zou kunnen komen… maar dat staat al uit sinds ik WinXP voor het laaste geherinstaleerd heb… En boot bestanden nemen neem ik aan geen 5 GB in… :wink:
 • [quote:97b1ef0bba="General X"]In het kort: Systeemherstel staat uit, toch is er maar 25 van de 30GB beschikbaar, iemand idee hoe dat komt/hoe ik die weer vrij kan make? [/quote:97b1ef0bba] Je zou kunnen controleren welke info [b:97b1ef0bba] chkdsk c: [/b:97b1ef0bba] toont. Als er fouten gevonden zijn, dan repareer je deze uiteraard eerst met [code:1:97b1ef0bba] chkdsk c: /f [/code:1:97b1ef0bba]
  Als er geen fouten in c: zijn, start dan Schijfdefragmentatie. Als c: is geselecteerd, klik dan op Analyseren. Klik nadat het analyseren is voltooid op Rapport weergeven. En eventueel Opslaan als. Wellicht staat er iets bruikbaars in dat rapport.
 • Volgebs chckdisk is alles goed, en word 80MB voor het systeem gebruikt, die log file dus.

  En in het defragmentatie log staat niks vernieuwends. Alleen dat bestanden die ik er daarna erop gezet heb gefragmenteerd zijn.
 • En als je in de Opdrachtprompt het volgende commando typt
  [code:1:3adbe5f35e] dir c: /a [/code:1:3adbe5f35e][Enter]

  En voor de submappen typ je [code:1:3adbe5f35e] dir c: /a /s [/code:1:3adbe5f35e][Enter]
 • Download TreeSize: http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml
  en bekijk je C: schijf daarmee eens. Zou duidelijk aan moeten geven waar het probleem zit.
 • Dat TreeSize werkt echt handig :wink:

  Probleem gevonden: er zit samen ongeveer 5GB in de RECYCLER map…
  Zou die niet leeg gemaakt moeten worden als ik de prullenbak leegmaak? (wat ik dus gedaan heb)

  En hoe kan ik die alsnog weghalen?
 • Misschien Norton System Works geïnstalleerd (gehad)? Die maakt er een Protected Recycling Bin van en houdt de inhoud alsnog vast. Dan rechtsklikken op de prullenmand en door Norton Beveiligde bestanden weghalen.
  Je kunt ook de Eigenschappen van de prullenmand wijzigen (per partitie). Als je hem op die partitie op 0 stelt, dan zou de inhoud ook moeten verdwijnen.
 • Mocht je systemworks of anti virus (doet dat ook dacht ik) hebben, dan zou dat geen probleem moeten zijn aangezien op het "Norton Protection" tablad staat:

  [quote:0f630b354d]Protects files deleted from the command line prompt, and applications [b:0f630b354d]until the disk space is needed for other files[/b:0f630b354d][/quote:0f630b354d]
 • Ik heb dat niet… Alleen een McAfee virus scanner, maar die staat standaard uit :P :oops:
 • En helpt het op 0 zetten van de grootte in Eigenschappen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.