Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win xp pro probleem

gerben
10 antwoorden
 • Vandaag een pc onder handen gehad met een probleem. Ding start gewoon op, maar zodra het buroblad er is, vertraagt het en slaat het vast. Ik kan nog een item openen en daarna niets meer. Na enige tijd start de pc weer opnieuw op. De eigenaar van de pc had het over het blaster virus maar dat lijkt me sterk. Ik heb het idee dat er veelteveel troep meedraait op de achtergrond waardoor de boel vastloopt. Alleen kom ik via f8 niet in de veilige modus, en als ik al ergens kom werkt het toestenbord niet omdat dat usb is. Vanaf de cd starten lukt ook niet. Is er iets in de geest van een rescue CD rom? Een floppy heeft ie ook niet, en ik ook niet.
  Ik kan het ding niet eens formatteren. Heeft iemand een idee?
 • Reset je BIOS eens.. dat wil zulke problemen nog wel eens verhelpen. :wink:
 • Kom je nog in Windows, dan kun je Veilige Modus forceren via Start > Uitvoeren > MSCONFIG > OK. Tabblad BOOT.INI en /SAFEBOOT aanvinken. Later wel weer uitvinken, anders blijft hij opstarten in VM.
  Kun je in de BIOS komen? Dan daar de USB Legacy Support op ENABLED zetten om een USB toetsenbord te laten werken.
  Of je hangt er even een PS/2 toetsenbord aan, dan kun je zowel in de BIOS komen als F8 gebruiken om in Veilige Modus te komen.
 • Okee ik ga het proberen. Alleen bios resetten is me wat te link, en start enzo lukt al niet dus usb legacy blijft over…..bedankt.
 • Ik betwijfel of het BIOS hier enige rol speelt.

  Probeer eens een virusscan en een scan op spyware. Het klinkt als een gevalletje van een onbeveiligde PC die in de loop van de tijd is volgeslibt met ongewenste achtergrondprogramma's. Hierdoor kan de PC zodanig in prestatie verslechteren, dat hij inderdaad vastlopers krijgt. Veilige Modus is hiervoor het beste, zo kunnen de scanners ongestoord draaien.
  Deze is echter makkelijker te benaderen dan hierboven omschreven. Tijdens het opstarten van de PC meervoudig op de F8 toets blijven drukken tot je het Windows XP opstartmenu krijgt. Hier kies je voor veilige modus, dit wordt dan eenmalig toegepast, na het rebooten uit de veilige modus wordt je gewoon weer in de normale Windows gezet.

  Voor antivirus zijn er veel programma's beschikbaar, dit is een kwestie van persoonlijke keuze. Voor spyware is Ad-Aware de marktleider. Gratis te downloaden via http://www.lavasoftusa.com/ Vergeet na de installatie niet de signature file te updaten naar de laatste versie. Er komen bijna dagelijks nieuwe signature files uit.
 • [quote:d1a993acbc="ijzerbroot"]Okee ik ga het proberen. Alleen bios resetten is me wat te link, en start enzo lukt al niet dus usb legacy blijft over…..bedankt.[/quote:d1a993acbc]

  Mwa Bios Resetten is niet echt link, je zet alleen weer alle instelling terug naar normal. Het enige wat je moet doen is weer temperatuurbeveiliging aanzetten en kijken of USB support en zo aanstaat.
 • heeft de eigenaar van de pc nog een dag voor dat je kwam wat geinstalleert aan prog's(ik had ook zoiets gehad met norton :evil: oke wie is er ook zo ziek om norton antivirus te gebruiken) alleen ik kreeg het niet meer verwijdert ook niet in veilige modus.ik sta er niet van te kijken als het spyware is ik zie soms pc's bij b.v. vrienden in internet explorer vol met balken en vinden het raar dat de pc steeds slomer word (zonder firewall anti virus,spy,worm,trojan,adware)
 • [quote:e433aac42c="Jan D"]Deze is echter makkelijker te benaderen dan hierboven omschreven. Tijdens het opstarten van de PC meervoudig op de F8 toets blijven drukken tot je het Windows XP opstartmenu krijgt. [/quote:e433aac42c]

  [quote:e433aac42c="ijzerbroot"]Alleen kom ik via f8 niet in de veilige modus, en als ik al ergens kom werkt het toestenbord niet omdat dat usb is. [/quote:e433aac42c]

  Dat je met F8 in Veilige Modus komt weet ik, en de vragensteller dus ook. Het ging er nou juist om dat dat blijkbaar niet lukte.
 • Een ander idee: booten met knoppix en van daaruit wat schoonmaakwerkzaamheden verrichten. Toevalligerwijs begon de ellende nadat was getracht norton utilities te verwijderen….toeval?
 • [quote:ac5dda7e19="Binary"][quote:ac5dda7e19="Jan D"]Deze is echter makkelijker te benaderen dan hierboven omschreven. Tijdens het opstarten van de PC meervoudig op de F8 toets blijven drukken tot je het Windows XP opstartmenu krijgt. [/quote:ac5dda7e19]

  [quote:ac5dda7e19="ijzerbroot"]Alleen kom ik via f8 niet in de veilige modus, en als ik al ergens kom werkt het toestenbord niet omdat dat usb is. [/quote:ac5dda7e19]

  Dat je met F8 in Veilige Modus komt weet ik, en de vragensteller dus ook. Het ging er nou juist om dat dat blijkbaar niet lukte.[/quote:ac5dda7e19]

  Sorry, had dat inderdaad even over het hoofd gezien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.