Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP Pro: na format rare foutmeldingen & miserie

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik zal de volledige story hieronder vertellen van deze lange avond:

  Ik wilde eerst met Partition Magic een extra partitie bouwen. Daarvoor nam ik een klein beetje van mijn C-partitie af. De computer moest ervoor herstarten wat ik dan ook deed. Hij herstart, begint aan de partitie-veranderingen maar geeft foutmeldingen. Ik weet niet meer juist welke. Ik start vervolgens terug opnieuw op maar er zijn beschadigingen aan Windows aangebracht krijg ik in een foutmelding te zien (blauw scherm) en ik krijg de computer niet meer aan de praat, ook niet in veilige modus.

  Heb dan maar geformatteerd. Heb WinXP cd ingestoken, vandaar geformatteerd, en de C-partitie wat kleiner gemaakt en een extra partitie aangemaakt wat mijn eerste bedoeling was. Allemaal goed gelukt, maar na het formatteren installeer ik mijn USB modem driver, en de pc herstart automatisch. Er trad blijkbaar een ernstige fout op.
  Ik heb vervolgens in de logboeken bekeken maar kon geen bruikbare info vinden. Heb mijn pc dan volledig opnieuw geinstalleerd met alle programma's.
  Uiteindelijk als alles in orde is, wil ik opnieuw opstarten, de computer komt nog aan het Windows-opstartscherm met dat balkje. Daarna krijg ik twee foutmeldingen:

  1/ Services.exe: Kan entrypoint van procedure_resetkoflw niet vinden in DLL-bestand msvcrt.dll

  2/ lsass.exe: Kan entrypoint van procedure_resetkoflw niet vinden in DLL-bestand msvcrt.dll

  Hier wederom: windows start niet meer verder op, zelfs niet in veilige modus. :(

  Heb vervolgens geen format gedaan maar wel windows opnieuw geinstalleerd. En vervolgens mijn USB Modem, en nu snel naar dit forum gekomen. Tot nog toe heb ik geen foutmeldingen meer gehad…
  Nu mijn vraag: weet iemand wat dit betekende?
  Al mijn programma's die ik na de format geinstalleerd had, staan op de D-partitie. Die is dus nog intact. Moet ik die allemaal opnieuw installeren of is dat niet nodig?


  Tnx.
 • Het verkleinen van een bestaande partitie gaat in mijn ervaring ook altijd mis en hier begin ik dan ook nooit meer aan. Het feit dat je Windows opnieuw hebt geinstalleerd en deze nu wel werkt geeft aan dat hier niets mis zal zijn. Het probleem zit hem misschien op je CD. Wellicht is deze beschadigd en kan het betreffende DLL bestand niet goed meer worden gekopieerd. Maar dat zou ook weer niet verklaren waarom je nu wel met alleen je modem geinstalleerd zou kunnen werken.

  Dan ligt het probleem misschien toch aan een software pakket. Wellicht rommelt deze met de DLL bestanden van Windows en gaat dit niet goed.
  Probeer de programma's en drivers eens een voor een te installeren en vervolgens je PC te herstarten. Zo kun je precies vaststellen na het installeren van welk programma het mogelijk misgaat.
 • Als ge de C-partitie wilt verkleinen, moet ge die eerst goed defragmenteren, omdat er anders bestandsdelen van Windows achter de nieuwe scheidingslijn kunnen terecht komen, omdat Windows tijdens het gebruik zijn bestanden willekeurig op de partitie neerpoot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.