Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

patitie verwijderen

Binary
7 antwoorden
 • ik bezit windows xp pro. nu wil ik het OS opnieuw installeren, maar hij heeft een lege partitie staan waar geen schrijfletter aan toegevoegd is, kan ik deze nog samenvoegen bij de C schijf en deze dan opnieuw formateren. Ik heb het al geprobeerd met Partition magic dit terug te zetten maar het lukt mij niet, wie kan mij helpen.
 • Dat kan gewoon met de installatie CDROM van WinXP. Dus booten vanaf CDROM en de bestaande partitie(s) verwijderen. Dan een nieuwe partitie maken voor de volledige grootte van de harde schijf.
  Waarom lukt dat niet met Partition Magic? Ook daar zou het heel simpel moeten kunnen. Zou wel handig zijn om meer informatie te geven als je een zinnig antwoord wilt hebben. Wat heb je precies geprobeerd en wat is precies de foutmelding.
 • Als deze "lege partitie" een compleet andere HD is, kun je met geen mogelijkheid deze bij de C voegen. 2 schijven kunnen niet 1 drive letter delen. Is het gewoon dezelfde schijf, maar een leeg stuk partitie, dan moet je even aan een Windows 98 bootdisk zien te komen (staat ook op internet, ik geloof gewoon bootdisk.com) en vervolgens als je in dos zit typ je

  [code:1:df8e8a6e4d]A:\>FDISK[/code:1:df8e8a6e4d]

  zonder die drive-aanduiding natuurlijk ;) Dan krijg je het Microsoft FDISK partitieprogramma. Hier wis je de bestaande C partitie en maak je een nieuwe aan, bij de vraag of je alle beschikbare ruimte op de schijf aan C wilt toevoegen kies je voor Yes en de rest gaat vanzelf.

  Succes.
 • Probeer het eens met delpart.
  http://www.russelltexas.com/delpart.htm
 • Als iemand die over 'Partition Magic' beschikt, dat installeert, dan vraagt PM om 2 'rescue disks' te maken. Als ge met de eerste disk opstart en nadat de pc stopt voor de tweede disk, alleen maar op de enter tikt, dan laadt de pc de eerste disk volledig in en stopt in de tekstmode. tik dan in 'ptedit' en ge krijgt de instellingen van de hd te zien in tabelvorm. In de eerste kolom staat het type van elke partitie vermeld (hex). Als ge die allemaal op 00 zet hebt ge terug een blanco hd zoals die uit de winkel komt.
 • Nou, behalve dan dat alle data er in feite nog steeds op staat. Maar dat terzijde. Inderdaad kun je het zo doen, en dat is in feite exact wat delpart.exe ook doet, hij stelt de partitietabel op 0.
  Maar ik zie eigenlijk niet in waarom hij het op de moeilijke manier zou moeten doen. Tijdens een herinstallatie van Windows kan dat toch gewoon geregeld worden? Moch dat helemaal niet lukken, dan wordt het een ander verhaal, maar zover zijn we toch nog niet.
 • Volgens mij kan het alleen als:
  - de lege partitie op dezelfde HD staat
  en
  - de lege partitie aansluitend is aan de C-partitie.

  Als je nu naast C ook nog een D hebt, en daarna een lege partitie, kan het volgens mij nooit lukken… (Partities moeten aaneengesloten zijn AFAIK)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.