Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC slaat vast tijdens gamen

None
17 antwoorden
 • Sinds kort slaat m'n pc telkens vast terwijl ik game. Ik dacht eerst dat het gewoon een fout was die 1 malig voorkomt, maar nu krijg ik het steeds vaker en ook bij andere games. PC slaat vast en ik krijg dan een blauw scherm. Na de pc opnieuw te hebben opgestart krijg ik de volgende foutmelding:
  [img:e5dd8647ae]http://home.wanadoo.nl/josaben/fout.JPG[/img:e5dd8647ae]

  Ik hoop dat iemand me kan helpen hiermee.
 • Check je temperaturen eens. Zijn die in orde, dan memtesten.
 • Hoe kan ik m'n temperaturen checken?
 • MBM, speedfan, util van je moederbord
 • Heb je hier iets aan, want ik weet niet precies wat ik moet doen
  [img:ce7d2937f3]http://home.wanadoo.nl/josaben/speedfan.bmp[/img:ce7d2937f3]
  Ik kreeg trouwens ook dezelfde fout (blauw scherm) toen ik een plaatje aan 't renderen was met Bryce 5.
 • neem MBM 5 is ik geloof niks van deze temps.. :-?
 • Ik zal maar even aannemen dat 45 de temp van je processor is, en 33 de kasttemperatuur. 128 graden kan niet, daarbij fikt alles door, zal dus wel een foute waarneming zijn. 56 graden voor je harddisk is wel vrij hoog, zij het niet alarmerend. Temperaturen 33/45 zijn niet raar. Ik neem aan dat dit onbelast is. Kijk eens wat de temperaturen zijn na een tijdje gamen of renderen.

  Test je geheugen eens met memtest. http://www.memtest.org/

  Kijk eens in je event log, of je daar vreemde dingen tegenkomt.
 • Start de pc ook opnieuw op uit zichzelf… Dan ligt het vrijwel altijd aan de voeding! Bovendien is de werkbare temperatuur van een Maxtor schijf 55' dus zit je echt op het randje hiermee!

  Maar het zit zo: als je een slechte voeding hebt, die de voltages niet goed in bedwang kan houden, en je hebt een spanningspiek of beter nog een dal, dan vliegt je harde schijf eruit, en start zichzelf opnieuw wat resulteert in een vanzelf opnieuw startende pc…
 • Ik kreeg weer de fout na een tijdje gamen. Ik had ff america's army gedaan, ik disconnect van de server, klikte in het menu op refresh (server list) en toen kreeg ik weer een blauw scherm (dit keer weer met tekst)
  Http://home.wanadoo.nl/josaben/IMG_0088.JPG (plaatje was een beetje groot om hier in topic te zetten)

  Ik heb m'n temp. bijgehouden, gewoon staat de temp. op gemiddeld 40 graden, toen ik aan 't gamen was steeg die tot 52. Ik zal nog proberen een mem test te doen, maar de vorige keer ging hij niet verder op 16% van test 12 (99% van het totaal was gebeurd), maar op memtest.org staat dat test 12 6+ uur kan duren, dus ik laat m'n pc 's nachts dat wel doen.
 • De temp. in het vorige bericht was de temp. die rechts in de hoek stond (minimize speedfan) Dit keer heb ik het spel weer ff opgestart en ff gespeeld en toen naar alle temp gekeken. Al zo gauw ik spel opstart beginnen de temp. te stijgen en in de game zelf gaat dat door. Ik ben gestopt met het spel toen de temp. rechts in de hoek tegen 50 graden was. Ik merk op dat de HD ongeveer dezelfde temp. heeft (1 graad gestegen) maar als ik kijk bij temp1 zie ik wel een aanzienlijke stijging van 42 naar 48. Voor de rest is er geen stijging bij de overige temperaturen. Zo gauw ik het spel weer afgesloten heb zakken de temp. ook weer geleidelijk tot hetzelfde niveau als voor het gamen.
 • Stress hem eens aan met cpuburn, hoe hoog word je temparatuur dan??

  En valt hij ook uit bij 3Dmark 2003 en/of pcmark 2004?
 • kheb de cpuburn test voor 10 min gedaan. De temp(1) stijgt van 41 naar 57/58 graden. Ik kon ook nog gewoon alles doen, niks viel uit of zo.
 • Je processor is goed anders was hij wel uitgevallen, temps zijn niet te hoog maar wel aan de hoge kant.

  Draai nu eens 3Dmark, kijken of hij dan een probleem geeft.
 • Ik heb 1 keer 3DMark gedraaid zonder anti-aliasing, en 1 keer met anti-aliasing. Geen problemen opgeleverd totdat ik 't nog een keer draaide, want ik was vergeten de resultaten op te slaan (voor het geval die nodig waren). Ik draaide 'm dus nog een keer (deze keer weer zonder anti-aliasing) en toen sloeg hij vast. Beeld bleef stilstaan, pc deed niks meer.
 • Memtest had je al gedraaid he? Geheugen was in orde toch? Ik gok op je videokaart, kan je die niet uitwisselen met een andere om te testen?
 • Die kerel van de helpdesk zei dat ik eens eerst moest proberen de nieuwste drivers van de videokaart te downen en als het probleem zich dan nog steeds voordoet helemaal met een schone lei te beginnen (formatteren, windows opnieuw erop) Ik heb in ieder geval nog wel garantie op m'n pc. Ik probeer het nu eerst met de nieuwste drivers.
 • Ben benieuwd. Je kan ook nog alternatieve omega drivers proberen, die staan op www.omegadrivers.net

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.