Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kopie maken cd XP als backup?

Venzent
12 antwoorden
 • Misschien dat jullie dit zien als iets illegaals, het is jullie volste recht, maar ik zou graag een kopie maken als backup van mijn installatiecd van windows XP Pro. Deze is natuurlijk bootable, maar hoe kan ik de kopie(backup) ook bootable maken? Eerst een image maken met clone cd en dan schrijven naar cd? of hoe raden jullie mij dit aan???

  Deze backup zou dienen om mijn pc te instaleren als het nodig is, want ik ben bang dat er teveel krassen zouden komen op mijn origenele cd van XP.

  Greeetz
 • [quote:37592567f8="rataplantje"]Misschien dat jullie dit zien als iets illegaals, het is jullie volste recht, maar ik zou graag een kopie maken als backup van mijn installatiecd van windows XP Pro. Deze is natuurlijk bootable, maar hoe kan ik de kopie(backup) ook bootable maken? Eerst een image maken met clone cd en dan schrijven naar cd? of hoe raden jullie mij dit aan???

  Deze backup zou dienen om mijn pc te instaleren als het nodig is, want ik ben bang dat er teveel krassen zouden komen op mijn origenele cd van XP.

  Greeetz[/quote:37592567f8] wat doe je met de originele cd dan als er te veel krassen op komen gebruik je hem als onderzetter of zo
 • Ik verwacht dat een kopie via 'CloneCD', al dan niet via een image, een goed resultaat geeft. Probeer het voor de zekerheid eerst uit op een cd-rw.
 • [quote:ec4fc25687="antrix"][quote:ec4fc25687="rataplantje"]Misschien dat jullie dit zien als iets illegaals, het is jullie volste recht, maar ik zou graag een kopie maken als backup van mijn installatiecd van windows XP Pro. Deze is natuurlijk bootable, maar hoe kan ik de kopie(backup) ook bootable maken? Eerst een image maken met clone cd en dan schrijven naar cd? of hoe raden jullie mij dit aan???

  Deze backup zou dienen om mijn pc te instaleren als het nodig is, want ik ben bang dat er teveel krassen zouden komen op mijn origenele cd van XP.

  Greeetz[/quote:ec4fc25687] wat doe je met de originele cd dan als er te veel krassen op komen gebruik je hem als onderzetter of zo[/quote:ec4fc25687]

  De bedoeling is om krassen te voorkomen :x

  Want in feite is het niks illegaals als ik een kopie maak voor mijn eigen; of het ik het mis?
 • De cd is niet beveiligd, dus zou je gewoon met Nero een kopie moeten kunnen maken.
 • [quote:568f6874c6="rataplantje"]maar ik zou graag een kopie maken als backup van mijn installatiecd van windows XP Pro.[/quote:568f6874c6] In plaats van een 1 op 1 kopie van je windows XP Pro cd, zou je beter kunnen proberen de ideale installatie-cd te maken. Zoals in dat artikel uit Computer Totaal mei 2004
 • [quote:b801981132="rataplantje"]Want in feite is het niks illegaals als ik een kopie maak voor mijn eigen; of het ik het mis?[/quote:b801981132]
  Een windows cd kopieren is nooit illegaal, ook niet voor een ander, mits je maar een licentie hebt voor iedere pc waarop het geinstalleerd is, betaald niet voor de cd, maar voor het recht om het te mogen gebruikne, dus kopieer je suf zou ik zeggen. Net zoals Gerben al opmerkt, hij is niet beveiligd. CloneCD zou een goed resultaat moeten geven.
 • [quote:1728b9dd67="Venzent"][quote:1728b9dd67="rataplantje"]Want in feite is het niks illegaals als ik een kopie maak voor mijn eigen; of het ik het mis?[/quote:1728b9dd67]
  Een windows cd kopieren is nooit illegaal, ook niet voor een ander, mits je maar een licentie hebt voor iedere pc waarop het geinstalleerd is, betaald niet voor de cd, maar voor het recht om het te mogen gebruikne, dus kopieer je suf zou ik zeggen. Net zoals Gerben al opmerkt, hij is niet beveiligd. CloneCD zou een goed resultaat moeten geven.[/quote:1728b9dd67]

  En wat is het verschil tussen Windows XP en een Recovery Disk van XP, zit er ergens een addertje onder het gras? of zijn dit 2 dezelfde paketten?
 • [quote:96111a8b4a="rataplantje"]En wat is het verschil tussen Windows XP en een Recovery Disk van XP, zit er ergens een addertje onder het gras? of zijn dit 2 dezelfde paketten?[/quote:96111a8b4a]

  Een WindowsXP cd is universeel bruikbaar om het besturings-systeem op een pc te installeren terwijl een Recovery Disk waarschijnlijk zo gemaakt is dat het enkel werkt met de pc waarbij de cd is geleverd. Dat wil niet zeggen dat er geen kopie van een Recovery Disk kan worden gemaakt.
 • Een recovery disk bevat veelal ook andere software dan XP. Het is een image van wat er op de schijf staat, zoals de pc afgeleverd wordt.
 • [quote:3af0064132="rataplantje"]Misschien dat jullie dit zien als iets illegaals, het is jullie volste recht, …[/quote:3af0064132]Illegaal is het zeker niet. Je hebt het recht om zoveel backups te maken als je maar wilt maar je moet de backups voor jezelf houden.

  Dat is een van de grote problemen met de rechtvaardiging om cd's zo hard te beveiligen tegen het copiëren ervan, want het copiëren ervan mag, gewoon het uitdelen ervan niet …
 • Ik meen ergens een keer te hebben gelezen dat als je een XP cd kopieert hij dan niet kan activeren. Klopt dit, of dit onzin?

  V.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.