Vraag & Antwoord

OS Windows

verstandig om winXP 64-bit beta te downloaden?

6 antwoorden
  • Hey, ik heb een nieuw amd 64bit systeem, ik heb ook gehoord dat de 64-bit versie in de maak is en nu in beta versie te downloaden. kan het kwaad om deze versie te downen? het lijkt me namelijk wel leuk om de (echte) rekenkracht van mijn pc te zien op 64-bit. Owja, ik neem aan dat de normale 32-bit apps zoals bijv winamp nog wel gewoon normaal te draaien zijn op winxp 64-bit? ik hoop dat jullie me kunnen informeren over deze windows versie. Bedankt, Roel
  • Dit is alleen bedoeld voor officiële betatesters en is dus niet zomaar voor iedereen toegankelijk. En ja, je 32 bit applicaties zijn nog gewoon te gebruiken op een 64 bit processor/OS.
  • Die Beta van Windows XP 64 Extended is niet alleen voor betatesters: ik heb 'm gewoon gedownload van microsoft.com nog wel, is inmiddels alweer een half jaar geleden, [url=http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx]Hier is de pagina van Windows 64[/url], klik daar op "Trial Software Now Available, registreer, je krijgt een e-mail met serial, en je kunt de .iso downloaden. Het kan geen kwaad het te installeren, installeer 'm op een andere partitie. Het enige dat er misschien zou kunnen gebeuren is dat boot.ini corrupt raakt en je ntdlr weer moet vervangen door die van de gewone xp. Hoewel deze kans klein is.
  • [quote:8699f7c9fa="<?pc>"]Die Beta van Windows XP 64 Extended is niet alleen voor betatesters: ik heb 'm gewoon gedownload van microsoft.com nog wel, is inmiddels alweer een half jaar geleden, [url=http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx]Hier is de pagina van Windows 64[/url], klik daar op "Trial Software Now Available, registreer, je krijgt een e-mail met serial, en je kunt de .iso downloaden. Het kan geen kwaad het te installeren, installeer 'm op een andere partitie. Het enige dat er misschien zou kunnen gebeuren is dat boot.ini corrupt raakt en je ntdlr weer moet vervangen door die van de gewone xp. Hoewel deze kans klein is.[/quote:8699f7c9fa] Hoe draaide het bij jou? is het sneller of even snel of zelfs langzamer?
  • draaide wel goed, alleen sommige progjes werkten niet en het laden van sommige games duurt lang. Maar je hebt wel 64 bit Internet Explorer enzo. Maar ik weet niet welke versie van DirectX erbij zit en je kunt natuurlijk ook niet de nieuwste gewone DirectX erop installeren. owja: de drivers: Via had al chipset drivers (Hyperion) beschikbaar voor Windows 64 Extended, net als Nvidia voor de GeForce. Voor mijn geluidchip moest ik een driver gebruiken van een ander merk :roll: werkte wel, moest alleen de luidsprekers aansluiten op de microfoon aansluiting :roll: als je geïnterresseerd bent in Windows 64 voor AMD kun je op [url=www.planetamd64.com]deze site[/url] kijken. Daar vindt je drivers enzo en een forum over de amd64.
  • [url=http://www.amd.com/us-en/Processors/DevelopWithAMD/0,,30_2252_875_10454,00.html]Hier[/url] is een overzicht van alle drivers voor Windows XP 64 AMD. Lijkt me een nuttige bijdrage voor dit topic :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.