Vraag & Antwoord

OS Windows

Productkey voor andere Windows?

Anoniem
None
36 antwoorden
 • Ik heb een rare situatie en heb eigenlijk geen idee of dit mag of zelfs kan.

  Bij mijn laptop (Acer) is Windows XP Prof meegeleverd. Helaas is het zo dat Acer er allerlei leukigheidjes in heeft gestopt die mij irriteren. Zo is de help een aangepaste versie waar Acer support wordt getoond i.p.v. de gewone hulp, ik krijg Acer Splashscreens te zien tijdens booten etc.

  Deze versie is dus legaal.

  Nu wil ik binnenkort mijn laptop opnieuw gaan installeren maar met een ander exemplaar van Windows XP Prof. Deze is van mijn vader (legaal) en daar staan dus niet al die Acer-toevoegingen op. Als ik nu deze Windows installeer maar dan [i:bcb854af7a]mijn[/i:bcb854af7a] productkey gebruik, mag dat dan? En kán dat eigenlijk wel (ik bedoel, kan ik daar wel mee installeren eigenlijk)?
  Valt dit onder illegale handelingen?

  Alvast bedankt!
 • [quote:99fbd4c45c="Maarten81"]Ik heb een rare situatie en heb eigenlijk geen idee of dit mag of zelfs kan.

  Bij mijn laptop (Acer) is Windows XP Prof meegeleverd. Helaas is het zo dat Acer er allerlei leukigheidjes in heeft gestopt die mij irriteren. Zo is de help een aangepaste versie waar Acer support wordt getoond i.p.v. de gewone hulp, ik krijg Acer Splashscreens te zien tijdens booten etc.

  Deze versie is dus legaal.

  Nu wil ik binnenkort mijn laptop opnieuw gaan installeren maar met een ander exemplaar van Windows XP Prof. Deze is van mijn vader (legaal) en daar staan dus niet al die Acer-toevoegingen op. Als ik nu deze Windows installeer maar dan [i:99fbd4c45c]mijn[/i:99fbd4c45c] productkey gebruik, mag dat dan? En kán dat eigenlijk wel (ik bedoel, kan ik daar wel mee installeren eigenlijk)?
  Valt dit onder illegale handelingen?

  Alvast bedankt![/quote:99fbd4c45c]

  Als die product-key op uwe pc plakt(met da stickertje) denk ik nie dat het illegaal is. In feite heb je toch betaald voor een XP versie op je laptop. Maar als ge uwe laptop binnendoet omdat er iets aan is, denk ik nie dat die mannen van Acer er mee gaan kunnen lachten
 • Gaat niet werken.

  Overigens is gebruik van de XP van je vader ook niet legaal, want gebonden aan zijn PC. Mits we het hebben over een VLK.
 • [quote:42c9911873="rataplantje"]Als die product-key op uwe pc plakt(met da stickertje) denk ik nie dat het illegaal is. In feite heb je toch betaald voor een XP versie op je laptop. Maar als ge uwe laptop binnendoet omdat er iets aan is, denk ik nie dat die mannen van Acer er mee gaan kunnen lachten[/quote:42c9911873]
  Die sticker zit al op de onderzijde van mijn laptop. Maar ik kan me niet voorstellen dat de sticker opplakken iets van eventueel illegaal naar legaal maakt.

  Overigens is het mij worst wat Acer hier van vindt. Het is míjn laptop, niet de hunne ;)
 • Volgens mij mag dat niet. Je koopt of krijgt een Windows licentie, waarbij een installatie medium met software hoort (de installatie CD). Je koopt dus niet zozeer een CD waar een licentie bijhoort, maar andersom.

  Die licentie mag je maar op 1 PC gebruiken. Er is volgens mij geen [i:b15f3e483c]technische[/i:b15f3e483c] beperking om de CD op een andere PC te gebruiken, met een andere registratiecode. Maar omdat strikt gezien de CD bij de originele licentie hoort, mag je 'm zo niet gebruiken.
 • [quote:f4ea37672a="=Rieske="]Overigens is gebruik van de XP van je vader ook niet legaal, want gebonden aan zijn PC. Mits we het hebben over een VLK.[/quote:f4ea37672a]
  Ja en nee, de Windows van mijn vader is niet aan zijn PC gekoppeld. Als ik hem op zijn PC zou deïnstalleren (zal ik niet doen, kan-ie denk ik niet waarderen) zou ik hem sowiesi wel op mijn laptop mogen zetten toch?

  Enne… wat is VLK?
 • [quote:f6c41eee5a="Maarten81"]Enne… wat is VLK?[/quote:f6c41eee5a] http://www.microsoft.com/licensing/resources/vol/default.mspx
 • Vergeet even wat hier stond.
 • Duidelijk dat het technisch kan.

  Maar ik heb toch een licentie voor Windows? Waarom mag ik dan niet mijn eigen licentie voor een andere Windows CD gebruiken? Mijn eigen licentie wordt ook niet op een andere PC gebruikt. Elke pc heeft dus wel een geldige licentie.

 • VLK staat voor Volume License Key; deze worden door bedrijven/instanties aangeschaft teneinde niet op alle systemen telkens licentiecodes te hoeven invullen.
 • Je hebt op je pc een oem licentie voor XP Pro, je mag vanaf iedere CD deze versie installeren…..Je mag ook een kopietje van een XP gebruiken of een download van internet. Op je laptop zit 1 licentie (OEM) voor XP Pro en die mag je dus (onafhankelijk van de bron) installeren. Wel dien je die licentie en taal te gebruiken die op je licentie staat.
 • Geloof dat je mis zit.
 • Ik geloof niet dat Venzent mis zit. Je hebt wel degelijk een licentie voor Windows XP voor die ene computer. Je mag dus Windows XP op die computer draaien. Waar je het installatiemedium vandaan haalt maakt hierbij niets uit.
 • [quote:357aba5bbf="Venzent"]Op je laptop zit 1 licentie (OEM) voor XP Pro en die mag je dus (onafhankelijk van de bron) installeren.[/quote:357aba5bbf]Gek genoeg rept de eula idd niet over installatie media, in de zin dat je specifiek de media moet gebruiken die bij de licentie geleverd werd: http://theblob.org/winxp/eula.txt

  Lijkt er dus op dat je plan gewoon mag/kan.
 • In dat geval, OK.
  Nothing beats de MS EULA.
 • Uitgaande van de EULA lijkt het inderdaad wel te mogen. Er staat iig niet expliciet dat het niet zou mogen.

  Mensen, bedankt! :) :D
 • Er bestaat ook niet zoiets als installatiemedia die bij een licentie wordt geleverd. Je kan namelijk ook gewoon licenties aanschaffen zonder een installatie-cd te kopen.
 • Ik denk inderdaad dat het WEL wil, de licencie die bij de pc/laptop zit is niet MEDIUM gebonden, je mag/kan gewoon een windows xp installatie uitvoeren met JOU key ongeacht het medium :D

  1 Nadeel je moet wel de drivers hebben, check anders is met Lavasys Everest wat voor hardware je hebt
 • [quote:0a6393c9ec="taco78"]Ik denk inderdaad dat het WEL wil, de licencie die bij de pc/laptop zit is niet MEDIUM gebonden, je mag/kan gewoon een windows xp installatie uitvoeren met JOU key ongeacht het medium :D

  1 Nadeel je moet wel de drivers hebben, check anders is met Lavasys Everest wat voor hardware je hebt[/quote:0a6393c9ec]

  Da's gelukkig geen probleem, ik heb een aparte CD waar alle drivers voor video etc. op staan.
 • Zijn die 2 xp pro versies dezelfde taal? Ik was net even aan het googlen en kwam veel onderwerpen tegen waarbij mensen bijv. XP pro NL wilden installeren met een key voor de Engels versie (conclusie: gaat niet)

  (Ik was gaan googlen omdat ik mij meende te herinneren dat als je een gewone windows XP licentie had (niet OEM), je deze versie gewoon ook op een laptop mocht installeren met dezelfde key (Ik dacht dat ik dat gezien had bij dat reclame spul dat ze je tijdens de installatie voorschotelen, heb me blijkbaar vergist want ik kan er niets meer over vinden)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.