Vraag & Antwoord

OS Windows

Loop Windows XP Home

Anoniem
CB
5 antwoorden
 • Geprobeerd software van een HP fotocamera te installeren. Installatie liep vast, daarom opnieuw opgestart, had ik dat maar nooit gedaan.
  Sindsdien start de computer niet meer volledig op, na het eerste windows xp scherm krijg ik de melding dat het opstarten fout gaan en of ik in een andere modus wil opstarten. Wat ik ook kies de loop blijft doorgaan. Ik heb wel een restore diskette maar dan ben ik toch alle bestanden kwijt (incl foto's baby). Via de restore diskette kom ik nog wel in A: maar verder niet, om bijvoorbeeld back ups te maken.

  Help wat kan ik hier nog aan doen ?
 • Veilige modus al geprobeert?

  druk als je de computer opstart en de pc wil windows XP net gaan laden op F8. nu kun je veilige modus kiezen.

  vaak kun je dan de programma's die niet willen uitschakelen

  mocht je het al geprobeert hebbe horen we het wel :wink:
 • F8 helpt ook niet, als ik via het scherm via de cursor veilige modus kies doet de computer wel anders maar uiteindelijk begint de loop weer
  als je niet kies wordt windows normaal starten gekozen
 • Misschien een idee om voordat je nog iets probeert, je HD (als slave) in een andere computer te hangen en de belangrijkste data veilig te stellen. Lijkt me wel prettig o.a. de foto's te kunnen behouden!

  CB
 • In de meeste installatie CDROMs van Windows XP kun je uit verschillende manieren om te installeren kiezen. In dit geval zou je bijvoorbeeld Windows kunnen installeren [i:bd82770cda]zonder[/i:bd82770cda] te formatteren. In de nieuwe installatie kun je dan bv Nero installeren en alsnog je data saven. Daarna kun je natuurlijk het beste alsnog een schone installatie (wel formatteren) uitvoeren. Ook is het vaak mogelijk om Windows te installeren door dezelfde installatiemap te kiezen, waarbij de installatie de keuze laat tussen het wel of niet verwijderen van de oude installatie. In beide gevallen zou er geen data verdwijnen, maar het laten staan van de oude Windows zou wel eens het probleem niet op kunnen lossen.
  Mogelijkheden te over dus om je data te redden moch je niet de mogelijkheid hebben om de schijf in een andere PC te hangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.