Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP SP2 maakt ZoneAlarm overbodig?

gerben
26 antwoorden
 • Hallo,

  In de nieuwe SP2 voor XP zit een nieuwe, uitgebreidere, Windows Firewall. Betekent dit dat ik maar beter mijn huidige ZoneAlarm firewall kan de-installeren, voordat ik dit servicepack ga installeren, of kan ZA zonder probleem gebruikt blijven worden? Wellicht is de nieuwe Windows XP firewall beter?
  Graag advies. Bedankt
 • Nee zonealarm is nog altijd beter, puur omdat windows firewall alleen inkomende verkeer scanned en niet het uitgaande zoals Zonealarm, maar zet wel de firewall van XP uit om conflicten te verkomen
 • Hoi,

  Bedankt voor de tip…Ik heb echter begrepen, dat de Windows firewall standaard aanstaat bij installatie van SP2. Geeft dat dan geen problemen met ZA? Excuus, voor al dat gevraag, maar alle paniekverhalen rond dit SP2 hebben me extra waakzaam gemaakt. Misschien overbodig…?
 • Als je zonealarm of een andere firewall gebruikt, kun je het beste de firewall van windows uit zetten. Ik heb zelf het hele security center uitgezet, heeft toch weinig nut. Het herkent kerio niet, kaspersky niet, en aan automatische updates doe ik niet.

  Firewall is inderdaad alleen tegen binnenkomend verkeer. Uitgaand doet ie niks. Bovendien is ie softwarematig uit te schakelen, en zijn de exceptions softwarematig aan te passen, zonder controle van de gebruiker. Het wachten is dus op de eerste trojan, die daar dankbaar gebruik van gaat maken.
 • ik heb ook zonealarm en heb sp2 geinstalleerd neej zonealarm is niet overbodig de service pack herkend zonealarm en deactiveerd de windows firewall zodat je ongestoord verder kan met het gebruik van zonealarm.. :roll:
 • [quote:51e4c12235="gerben"]Als je zonealarm of een andere firewall gebruikt, kun je het beste de firewall van windows uit zetten. Ik heb zelf het hele security center uitgezet, heeft toch weinig nut. Het herkent kerio niet, kaspersky niet, en aan automatische updates doe ik niet. [/quote:51e4c12235]
  Ik heb automatische update ook uit.
  Maar ik mag een nog grotere baard krijgen als ik SP2 bij "hadmatig" tegenkom. Wel dat 1,2,3 verhaal. Hoe komt men aan die SP2 ??
 • http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A

  Let op: alleen Engels en Duits.
 • [quote:46e017600b="gerben"]http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A

  Let op: alleen Engels en Duits.[/quote:46e017600b]

  Bedankt voor verwijzing maar link verklaart ook wat.:

  "DO NOT CLICK DOWNLOAD IF YOU ARE UPDATING JUST ONE COMPUTER: A smaller, more appropriate download will be available soon on Windows Update. [i:46e017600b][b:46e017600b]To receive this download, turn on the Automatic Updates feature in Windows XP to receive an optimized download of SP2. Please visit Protect Your PC for more information on receiving Windows XP SP2.[/b:46e017600b][/i:46e017600b]"

  Maar wat betreft dat schuin gedrukte stukje: Ik mag toch hopen dat dat ding ook een dezer dagen bij hadmatige check zal verschijnen :wink:
 • [quote:805887121f="gerben"]http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A

  Let op: alleen Engels en Duits.[/quote:805887121f]

  Hier is de Nederlandse link dus SP2 in het nederlands
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&displaylang=nl
 • Maar dat is de grote download, niet die die er via windows update zal verschijnen
 • Hoi,

  Als eerste even wat recht zetten.

  De firewall in SP2 houdt ook wel degelijk uitgaand verkeer tegen!


  Als tweede de keuze Zonealarm of van Windows.
  Ik zou gewoon de Firewall in XP uitzetten. Zonealarm is beter, uitgebreider en makkelijker in te stellen is mijn ervaring.

  Groet,

  bussie
 • Wie verstandig surft en eventueel firefox gebruikt kan prima toe met de Firewall van SP2. Het klopt idd dat het uitgaande verkeer ook tegenhoud.

  Zonealarm is een graadje beter, maar voor de doorsnee burger lijkt mij de ingebouwde firewall [b:f86320bddd]niet[/b:f86320bddd] goed.

  Als je weet waar je surft en geen malafide sites bezoekt kan de Firewall van Windows XP prima mee.

  Dat is mijn mening.
 • sorry hoor maar zonealarm is wel een slechte firewall. De beste zijn nog altijd hardware matige firewalls. Met zonealarm ben je er nog niet altijd zeker van dat je niet gehackt kan worden. Maar das alleen een tip
 • [quote:667f4c00f0="Jimmy"]Wie verstandig surft en eventueel firefox gebruikt kan prima toe met de Firewall van SP2. Het klopt idd dat het uitgaande verkeer ook tegenhoud.

  Zonealarm is een graadje beter, maar voor de doorsnee burger lijkt mij de ingebouwde firewall [b:667f4c00f0]niet[/b:667f4c00f0] goed.

  Als je weet waar je surft en geen malafide sites bezoekt kan de Firewall van Windows XP prima mee.

  Dat is mijn mening.[/quote:667f4c00f0]

  wilde even zeggen dat ik het hier helemaal mee eens ben.
  wat sommigen niet uithalen om hun pc hermetisch dicht te timmeren… :P
 • [quote:49550c09b2="gerben"]Als je zonealarm of een andere firewall gebruikt, kun je het beste de firewall van windows uit zetten. Ik heb zelf het hele security center uitgezet, heeft toch weinig nut. Het herkent kerio niet, kaspersky niet, en aan automatische updates doe ik niet.
  [/quote:49550c09b2]

  Herkent Kerio niet? Waardeloze piece of crap,
  maar waarom heb je de automatisch updates uitstaan? Toch ideaal??
 • @ Gabba…

  Verklaar je even nader. Waarom is Zonealarm een slechte firewall en heb je het dan over de gratis of betaalde versie of beide? Waar blijkt volgens jou uit dat Zonealarm slecht is.
  Ik gebruik al jaren Zonealarm en ben nog nooit gehackt oid.

  Uitaard is een hardware matige firewall beter, maar een software matige firewall zal je altijd nodig hebben ivm het uitgaande verkeer.
  Een hardware matige firewall kan niet het uitgaande verkeer eventueel tegenhouden.
 • Automatisch updaten heb ik uit staan omdat:
  - met enige regelmaat niet goed werkende patches worden uitgebracht
  - ik zelf controle wil houden op wat er al dan niet geinstalleerd wordt
 • in antwoord op Gerben.
  En zo is het maar net…(ook hier vervaring mee)
 • Ik gebruik de firewall van XP/ SP1 met volle tevredenheid. Met de komst (26 sept) van SP2NL word de firewall sterk verbetert en veiliger. De firewall is standaard op iedere verbinding ingeschakeld en blokkeert al het inkomend internet verkeer. Heb verschillende goeie firewalls gehad zowel freeware als proffessionele. Maar heb toch liever een geintregeerde van XP.
 • Nogmaals: de firewall in XP is geen firewall. Het is intrusion detection. Uitgaand verkeer wordt niets in de weg gelegd. Verder is de firewall softwarematig in te stellen en uit te zetten. Dus als jij eenmaal een trojan binnen hebt, is het feest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.