Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer start niet helemaal op

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met het volgende probleem:
  Als ik de computer wil opstarten komt er na een paar secondes een zwart scherm met de volgende tekst:

  [quote:f79cdf6450]Windows kon niet goed worden gestart. Onze excuses voor dit ongemak. Mogelijk is een recente wijziging van de hardware of software hier de oorzaak van.

  Als deze computer niet meer reageerde, onverwachts opnieuw opstarte, of automatisch werd afgesloten om de mappen en bestanden te beschermen, kunt u het beste voor Laatst bekende juiste configuratie kiezen om terug te keren naar de instellingen die werden gebruikt toen de computer nog wel goed werkte.

  Als een eerdere poging om de computer op te starten is mislukt, bijvoorbeeld als gevolg van een stroomstoring, als gevolg van het indrukkken van de aan/uit -knop kunt u het beste kiezen voor Windows normaal starten.

  Veilige modus
  Veilige modus met netwerkmogelijkheden
  Veilige modus met opdrachtprompt

  Laatst bekende juiste configuratie (recente instellingen die werkten)

  Windows normaal starten
  [/quote:f79cdf6450]

  Bij de eerste drie opties komt er in beeld dat er een paar dingen worden geladen en wordt hierna de computer opnieuw opgestart. Als ik kies voor de 4 of de laatste mogelijkheid krijg ik eerst het laadscherm van Windows (met een vlag enzo) en daarna in een flits een blauw scherm en wordt hierna de computer opnieuw opgestart. Daarna herhaalt het ritueel zich weer…

  Heeft iemand misschien een oplossing?

  ps. het gaat hier om windows XP
 • Zou een bootvirus kunnen zijn. Probeer de harde schijf eens als 2e harde schijf in een PC te steken en deze op virussen te scannen. Open je eigen schijf niet met de verkenner op de scan-PC, mogelijk hevel je dan het virus over.
 • Hoi,
  Is dit probleem al opgelost bij jou? Mijn vader heeft nl precies hetzelfde, misschien kun je me tips geven?
  Bedankt vast,
  Trudy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.