Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Email's lezen van de oude schijf

J. de Boer
15 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe harddisk met daarop een schone installatie van WindowsXPhome en dus ook Outlook Express. Deze schijf heet vanaf nu 'C'

  De oude schijf (vanaf nu 'D' geheten) ben ik nu een beetje aan uitzoeken van wat er bewaard moet blijven en naar C mag.

  Nu staan er op D nog mailtjes die ik nog graag naar C zou willen hebben. Deze mails had ik via Outlook Express binnengehaald.

  Waar kan ik deze mailtjes vinden om ze te verplaatsen naar C??
 • C:\Documents and Settings\<naam>\Local Settings\Application Data\Identities\{279F336B-6E4C-42A2-8673-0B396E2A52F5}\Microsoft\Outlook Express

  Zorg er wel voor dat de verborgen bestanden en mappen zichtbaar zijn via menu 'Extra - Mapopties - Weergave'
 • Was het trouwens ook niet zo dat je dan op de oude schijf kunt zoeken naar zogenaamde .PST bestanden? Dat is misschien ook een optie. Grtz. Jan Willem :wink:
 • De extentie .pst wordt gebruikt door OUTLOOK. Het programma Outlook Express gebruikt bestanden met de extentie .dbx dus daar kun je ook naar zoeken.
 • Oeps :oops: Da's ook weer waar. Binary heeft zeker een CRAY! Grtz J.W.
 • ik weet nu hoe het kan:
  -alle mails worden per postbak 'samengesmolten' tot een *.dbx-file (bv. Postvak IN.dbx)
  -er zijn programma's (zoals Advanced Outlook Express Recover) die zo'n *.dbx kunnen splitsen in afzonderlijke mail-files
  -vervolgens zijn de mailtjes dus weer los te lezen

  -Alleen kost een licentie 50 dollar :(
 • Trucje: Maak voor elk .dbx bestandje in Outlook Express een postbak aan met dezelfde naam. Kopieer dan het oude .dbx bestandje over de nieuwe heen die dezelfde naam heeft. Et voila: je kan die oude mailtjes weer raadplegen in Outlook Express zonder 50 dollar neergeteld te hebben … :wink:
 • dank!!! 't is gelukt
 • Klopt, meer dan eens toegepast. Alleen bij de standaard map Postvak In overschrijf je dan wel de eventueel al binnengekomen mail sinds de nieuwe installatie. Om uit de oude Postvak In.dbx ook de mailtjes te kunnen halen, kun je beter importeren toepassen. Voorwaarde daarbij is wel dat op de oude backup de file folders.dbx nog aanwezig is. Anders werkt het niet.

  Edit:
  Ik zie dat de andere reactie net voor die van mij is gepost.
 • Je kunt ook gewoon [b:5193bb762f]OEView[/b:5193bb762f] proberen, kun je DBX bestanden gewoon inlezen zonder je Outlook Express bestanden te beschadigen.
 • -om overschrijfproblemen heb ik gewoon een nieuwe map aangemaakt in outlook express met de naam 'test1', 'test2' etc
  -de gevonden *.dbx heb ik hernoemd naar test1.dbx, test2.dbx, etc….
  -vervolgens deze test*.dbx naar de juiste map gegooid waar ze de zojuist aangemaakte test*.dbx (die worden met de nieuwe map gelijk gemaakt) over hebben geschreven
  -OE opstarten en de mailtjes zijn weer beschikbaar
 • En waarom niet gewoon geimporteerd met de wizard?
 • Of eindeloos gekopieerd in Verkenner tot ie ze een keer wel "pakt"??? Kom op zeg, er moet ook nog iets te vloeken en tieren overblijven op de pc :)

  groetjes Ed
 • [quote:642f8bc3be="ODF"]Je kunt ook gewoon [b:642f8bc3be]OEView[/b:642f8bc3be] proberen, kun je DBX bestanden gewoon inlezen zonder je Outlook Express bestanden te beschadigen.[/quote:642f8bc3be]Ik kom hier toch nog even op terug. Heb uit nieuwsgierigheid een demo van OE-View gedownload. Eerlijk gezegd in mijn beleving een beetje weinigzeggend en voor die 35 Euro die het moet kosten weggegooid geld. Lijkt een beetje op een zijwieltje aan de fiets, volstrekt overbodig voor iemand die kan fietsen. Of kan de echte versie meer? Zoals b.v resten van gedelete files kunnen lezen zoalang de overeenkomende map niet is gecomprimeerd.
 • OEView is niks meer dan een viewer van DBX bestanden, wat jij er meer mee wilt zoek je maar in andere programma's.
  OEView is erg handig om backups van je e-mail in te lezen zonder ze te moeten importeren in Outlook Express, waarbij een heleboel kan misgaan.

  En die vergelijking met zijwieltjes slaat echt nergens op.
  Je kunt het beter zien als een hometrainer, je kunt er mee fietsen maar heeft niet de functionaliteit als van een echte fiets.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.