Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstarten XP

Anoniem
Intruder
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik had op een pc ( die van mijn dochter…en die is nu niet blij….) windows XP prof. en linux staan.Als ik de pc opstarte moest ik kiezen wat ik wou Linux of xp. Maar aangezien ik Linux nooit gebruikte wou ik dit verwijderen, zodat xp gelijk opstarte..maar nu wist ik niet precies hoe ik dit moest doen.. :cry: ..en heb nu de partities waar linux opstond verwijderd…( denk ik…..) Maar als ik de pc nu wil opstarten blijft hij hangen in een zwart scherm met een knipperende cursor met e.o.a. verhaal over GRUB. Wat is hier mis gegaan……

  Intruder
 • Misschien kun je de exacte melding geven?
 • Vermoedelijk zou je het hiermee op moeten kunnen lossen: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;315224 (Aangezien je GRUB gebruikt is het Lilo gedeelte niet van toepassing).

  Het commando [b:83333b4f2f]Fdisk /mbr[/b:83333b4f2f] zou het MBR in elk geval op moeten schonen en Windows weer opstartbaar moeten maken.
 • fdisk /mbr commando geprobeerd, maar hier krijg ik een foutmelding.

  De exacte melding is:

 • [quote:01ec8bada3="Intruder"]fdisk /mbr commando geprobeerd[/quote:01ec8bada3] Bedoel je dat je die grub prompt nog steeds te zien krijgt na die [code:1:01ec8bada3] fdisk /mbr [/code:1:01ec8bada3] En in de BIOS staat het beveiligen tegen schrijven naar de MBR toch wel op Disable.

  Maar als de GRUB melding blijft komen, kun je in afwachting van een definitive oplossing in Windows XP komen, door achter die GRUB prompt te typen
  [code:1:01ec8bada3]
  root (hd0,0)
  chainloader +1
  boot
  [/code:1:01ec8bada3]
  En uiteraard sluit je elke regel af met [Enter] Ik ben ervanuit gegaan dat Windows XP op de Primary Master, en op de eerste Primaire partitie staat.
 • Type je misschien dat [b:12d13cd2ad]fdisk /mbr[/b:12d13cd2ad] in op de GRUB-prompt? Lijkt me niet verstandig, want dat krijg je onvoorspelbare resultaten. Gewoon vanaf een DOS bootdisk opstarten en dan nog eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.