Vraag & Antwoord

OS Windows

formatteren onder Win ME

10 antwoorden
  • Kan iemand mij vertellen of ik een schijf waar Win ME op draait kan formatteren? Zo ja hoe? Via een bootschijfje of anders? Of gewoon onder win zelf (dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk)
  • [quote:2c9af6e6c2="generaal"]Kan iemand mij vertellen of ik een schijf waar Win ME op draait kan formatteren? Zo ja hoe? Via een bootschijfje of anders? Of gewoon onder win zelf (dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk)[/quote:2c9af6e6c2] Ken alleen via de windows me cdrom of via een opstart diskette van windows me
  • Het is heel gemakkelijk: Maak onder windows me een opstartdiskette: 1. Ga naar start, configuratiescherm, software en daar tabblad opstartdiskete. Hier klik je aan iets in de trend van (ik gebruik zelf geen 98/me meer) diskette maken. Mogelijk vraagt die om de me cd-rom. Of je download dit [url]http://pesona.mmu.edu.my/~panzheng/bootup/bootme.exe[/url] Als je een opstartdiskette hebt gemaakt, start je de computer opnieuw op (zorg dat de opstart diskette er nog in zit), en geef indien nodig in de bios nog aan dat die van diskette moet starten. Als op een gegeven momemt de melding komt van: met of zonder ondersteuning van cd-rom, kies je voor de optie met cd-rom ondersteuning. Als de computer is opgestart zie je A:\ staan. Hier geef je de opdracht [code:1:ed8272cdb4] format c:\[/code:1:ed8272cdb4] en geef je enter. Bij de vraag of je het zeker weet kies je voor "ja". Nu begint hij met formateren.
  • Of surf naar www.bootdisk.com voor allerlei opstartdiskettes. Controleer vóór je gaat formatteren of je CD-ROM station onder DOS wordt herkend!! Dat kan veel ergernis schelen.
  • [quote:8c541634dd="Maarten81"]Of surf naar www.bootdisk.com voor allerlei opstartdiskettes. Controleer vóór je gaat formatteren of je CD-ROM station onder DOS wordt herkend!! Dat kan veel ergernis schelen.[/quote:8c541634dd] die link die komt van [url]www.bootdisk.com[/url] Ik dacht elke cd-rom speler werd herkend onder dos met de driver die op de diskette staat... maar dit is dus niet waar ?
  • [quote:30d23e994a="Martijn Hogendorf"]die link die komt van [url]www.bootdisk.com[/url][/quote:30d23e994a]Oeps... dat had ik niet door :oops: [quote:30d23e994a="Martijn Hogendorf"]Ik dacht elke cd-rom speler werd herkend onder dos met de driver die op de diskette staat... maar dit is dus niet waar ?[/quote:30d23e994a] Dat kan wel, maar als je een wat ouder systeem hebt kan het zo zijn dat het niet zo is (ik spreek uit ervaring :evil:). En dan kan je het beter zeker weten.
  • [quote:84209b0cc3="Maarten81"][quote:84209b0cc3="Martijn Hogendorf"]die link die komt van [url]www.bootdisk.com[/url][/quote:84209b0cc3]Oeps... dat had ik niet door :oops: [quote:84209b0cc3="Martijn Hogendorf"]Ik dacht elke cd-rom speler werd herkend onder dos met de driver die op de diskette staat... maar dit is dus niet waar ?[/quote:84209b0cc3] Dat kan wel, maar als je een wat ouder systeem hebt kan het zo zijn dat het niet zo is (ik spreek uit ervaring :evil:). En dan kan je het beter zeker weten.[/quote:84209b0cc3] Daar heb je zeker gelijk in :wink: Hopelijk heeft onze topic starter er wat aan
  • Txs voor zover voor deze reacties. Ik ga het straks es proberen. Let you know if i succeeded :wink: En daarna een verse install ook weer via de opstartdiskette?
  • [quote:553aade333="generaal"]Txs voor zover voor deze reacties. Ik ga het straks es proberen. Let you know if i succeeded :wink: En daarna een verse install ook weer via de opstartdiskette?[/quote:553aade333] Als je hem hebt geformateerd en je hebt gekozen voor de optie "" met cd-rom" ondersteuning", kun je na het formateren gewoon naar de cd rom schijf gaan. door middel van: [code:1:553aade333]d:\[/code:1:553aade333] enter [code:1:553aade333]setup.exe[/code:1:553aade333] enter. Waar bij d:\ de letter van je cd-rom speler is.
  • Martijn en Maarten dat is goed gelukt vanavond. Heb iemand anders daarmee weer gelukkig gemaakt en mn eigen computerkennis weer geupdaat. Hartelijk dank for helping :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.