Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Update blijft dezelfde update updaten ....

Krekel
7 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik zit met een vreemd verschijnsel. Een aantal dagen geleden meldde mijn Windows Update (ingesteld op alleen downloaden, maar ik bepaal wanneer ze geinstalleerd worden) dat er een beveiligingsupdate is met nummer 819696: Beveiligingsupdate voor Microsoft Windows.
  "(Detail: Er is een beveiligingsprobleem vastgesteld in Microsoft DirectX waardoor een kwaadwillende gebruiker programma's kan uitvoeren op een computer met Microsoft Windows. De kwaadwillende gebruiker moet u eerst een e-mailbericht sturen of u naar een gemanipuleerde website lokken. Installeer deze update van Microsoft om uw computer hiertegen te beveiligen. Dit onderdeel kan niet worden verwijderd na de installatie.
  Meer informatie over deze update kunt u vinden op http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=17338)"

  Ik laat hem installeren. Als hij klaar is, verdwijnt de Update-icoon uit de systray; Maar even later staat hij er weer met ….. de aankondiging van dezelfde update. Weer geïnstalleerd, ditmaal machine afgesloten, opnieuw opgestart. En …. de aanmelding van de Update blijft zich voordoen. De installatie-procedure sluit iedere keer af met zo'n melding als " de updates zijn op uw computer geïnstalleerd".

  Wat is hier aan de hand en hoe kom ik ervan af?

  Met vriendelijke groet,
  C. Keuls :(
 • [quote:8f595620e7="ckeuls"]
  Wat is hier aan de hand en hoe kom ik ervan af?

  Met vriendelijke groet,
  C. Keuls :([/quote:8f595620e7]
  format C en LINUX gebruiken … :wink:
 • Wat is dat nu weer voor een antwoord? :evil:
  Er wordt gewoon heel netjes gebraagd wat er aan de hand is, als je niet kan helpen reageer dan niet. :evil:
 • Een grapje tussendoor is niet ongezond.

  Ik heb op dit moment ook een update in de lijst staan die ik al heb geïnstalleerd. Mijn advies: negeren, misschien dat hij bij een nieuwe update er niet meer bij staat. Er zijn dacht ik al eerder topics over geweest, gebruik de zoekfunctie maar ([i:9b3e0eccd0]windows update[/i:9b3e0eccd0]) - misschien dat er een oplossing tussen zit, maar ernstig is dit probleem niet.
 • Je kunt proberen om met dit progje de update uit te schakelen. Voer het programma uit en typ het nummer van de update in en klik op Ok. Reboot de machine en kijk of de update nu niet meer wordt aangeboden. Let wel… dit werkt niet bij alle updates.

  Anders kun je bij Windows Update de update verbergen. (alleen v5) Misschien dat hij hem dan niet meer aanbiedt.
 • Heb ook weel eens gehad, ging vanzelf weg als microsoft weer nieuwere updates heeft. Kan dus wel lang duren, een paar keer rebooten kan ook helpen.
 • Windows Update gebruikt de Catroot2-folder om updates te valideren.
  De oorzaak kan zijn dat deze folder corrupt is.
  Start - Uitvoeren - tik in CMD. In commandoscherm tik je in:
  net stop cryptsvc
  ren %systemroot%\system32\catroot2 oldcatroot2
  net start cryptsvc
  Met deze commando?s hernoem je de Catroot2-folder. Nu wordt bij het uitvoeren van de update een nieuwe foutloze versie aangemaakt en zal de update meestal wel goed uitgevoerd worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.