Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan de pc niet niet in veilige modus opstarten

rev
3 antwoorden
 • Hallo,

  tijdens het binnenhalen van mijn e-mail kreeg ik van Norton de melding dat het mailtje van afz. nieuwsbrief@vi.nl met als onderwerp "stolen document" was geinfecteerd met de volgende virussen:

  de bijlage cc5.tmp (W32.Netsky.P@mmlenc)
  de bijlage document342.doc (W32.Nesky.P@mn)

  Hoewel Norton er keurig melding van maakt (en ik ga er dan ook vanuit dat het virus niet actief is geworden, scan levert geen virusmelding op) wilde ik toch even het zekere voor het onzekere nemen door de pc in veilige modus te starten en van daaruit nog eens te scannen.

  Echter als ik kies voor veilige modus (met opdrachtpromt, netwerkmogelijkheden etc. etc. maakt niet uit welke ik kies), dan start de pc opnieuw op met de melding:

  Windows kon niet goed worden gestart. Onze excuses voor dit ongemak. Mogelijk is een recente wijziging van de hardware of software hiervan de oorzaak. etc. etc.

  Ik heb recentelijk niet gewijzigd in mijn hard/ software. Ik denk ook niet dat het met een evt. virus te maken heeft aangezien norton dat keurig meldde en ik de mail via die optie heb verwijderd.

  Wie weet hoe ik weer de veilige modus kan gebruiken? Normaal starten werkt wel gewoon goed.
 • Hallo laatst ook een computer gehad met dat probleem, bleek een fout in het geheugen te zijn, heb je meer dan een geheugenbank in je computer dan of met de een of met de ander kijken of hij het wel doet.
  Anders wisselen met andere computer.
  Moos
 • heb het net geprobeerd, geheugenbankjes wisselen (2 van 256 mb), een voor een, maar het heeft niet geholpen. Heb dit nog bij microsoft gevonden:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;199175

  weten jullie wat ze precies met dit stukje bedoelen:

  Als u de veilige modus op geen enkele manier kunt uitvoeren, gebruikt u de opdrachtconsole om het defecte stuurprogramma te vervangen of een andere naam te geven, of een service in of uit te schakelen.

  wat is de opdrachtconsole? en hoe kom ik erachter om welk stuurprogramma het gaat? Ik heb maar 1 harde schijf, dus dat moet dan die van de schijf zijn denk ik?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.