Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

herinstallatie Win XP van niet legaal naar wel legaal

adelaar11
9 antwoorden
 • Ik heb laatst een pc van iemand overgenomen voor mijn dochter, waarvan later bleek dat er een niet legale Win XP Pro (UK) op stond
  Ik heb nu een legale Win XP Pro NL via de school van mijn dochter gekocht en wil die nu op die bestaande pc installeren, zonder gegevens etc kwijt te raken

  Kan ik "gewoon" XP opnieuw installeren en maakt hij er dan een officiele versie van, incl registratie/activering. Zo ja hoe reageert windows op de overgang van UK naar NL versie
  Of moet ik het anders doen?
  (maar ik heb geen zin mijn computer volledig opnieuw alles te installeren)

  Voor Office XP (NL) geldt trouwens hetzelfde
  Kan ik daar ook de legale versie (Office 2003 NL) gewoon overheen zetten

  Wie kan mij helpen
 • iets ergens overheen draaien wil vaak wel, maar gaat tenkoste van je geheugen en geeft vaak problemen.

  Ik zou gewoon illegaal door draaien todat je een keer je pc op gaat schonen.

  Het enige probleem is dat je nu waarscheinlijk SP2 niet kan insalleren….
 • de vraag was niet wat jij zou doen, maar hoe de topicstarter zijn netjes gekochte (hulde! echt waar.) XP op de pc krijgt.

  Het makkelijkste is om de harde schijf in twee delen te maken zodat de data op één van de delen kan blijven, en het andere deel gebruikt kan worden voor uw nieuw Windows XP. Dit heet partitioneren en kan met verschillende software, waaronder Partition Magic. Zij hebben een trial versie te downloaden. Moet voor deze ene keer voldoende zijn.

  Na het (schoon, géén upgrade) installeren kunnen de bestanden terug.

  d.
 • Bij mijn weten doet de Trial van PM niets, behalve laten zien wat ie zou kunnen doen. Denk toch dat je het beste een backup kan maken van je data, schijf c: formatteren, en xp opnieuw erop.
 • De school versie van XP kostte geloof ik € 20 en ik vond dat ik voor zo'n bedrag niet meer illegaal met Windows moets gaan werken

  ik heb PM en mijn schijven zijn reeds ingedeeld in programmas en data.
  (2x harde schijf; c is programmas en d,e en f zijn data; c en d zitten op 1e fysieke schijf en e en f op 2e fysieke schijf

  Maar ik heb alle programmas op dezelfde schijf staan als XP © en hier staat volgens mij ook mijn grote outlook bestand.

  Kortom als ik XP opnieuw installeer op c:, ben ik ook alle andere programmas kwijt en ook mijn outlook bestand
  Of vergis ik mij

  Wat is nu het slimste zonder alles te formateren en opnieuw te installeren, want daar heb ik echt geen zin in
 • Je outlook bestand kan je veilig bewaren door het bestand te zoeken met extentie .PST. Deze kopieeren naar een data disk zodat je hem later weer kan gebruiken.

  En je programma's, tsja waarschijnlijk ontkom je er niet aan om deze te herinstaleren. Alle verwijzingen etc worden verwijderd bij een nieuwe installatie dus dan werken de meeste programma's niet meer.

  Ik zou je toch adviseren een schone install te overwegen inclusief de herinstallatie van je programmatuur.
  Maar ach dat is mijn mening
 • Licentiekey van Windows XP veranderen

  Er is een gemakkelijke manier om de illegale key door een legaal exemplaar te vervangen, zonder dat u uw systeem compleet opnieuw hoeft te installeren.

  Klik Start, Uitvoeren en tik regedit om het register te openen.
  In de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsNTCurrent VersionWPAEvents wijzigt u minimaal één cijfer in OOBE Timer om Windows te deactiveren.
  Dan gaat u via Start, Uitvoeren weer naar de commandoregel en tikt u %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a. Hiermee start de productactivering op.
  Geef aan dat u Windows telefonisch wilt activeren en klik op Next.
  Klik op Change Product key, voer de nieuwe licentiesleutel in en klik op Update.
  Herstart de computer.

  Herhaal stap 3 tot 5 nog eens om te controleren of de activatie is gelukt. Wanneer u op Update klikt moet nu het bericht Windows is already activated verschijnen.

  De Knowledge Base van Microsoft geeft ook tips hoe u de Volume Licensing Key kunt wijzigen met behulp van een WMI script. Ga naar www.microsoft.com en vul in het zoekvenster het nummer Q328874 in.
 • Naar mijn mening kun je het beste schoon beginnen. Van taal wisselen gaat niet, bv van uk naar nl of andersom. Maak een backup van de data die bij je programma's horen en installeer de boel schoon. Nadeel is veel werk, voordeel is een schone en nette pc. Als er een brander in de pc zit, kun je daar je data neerzetten, en later na een schone installatie weer op z'n plek zetten.
 • Mee eens. Het is gewoon onmogelijk om van taal te veranderen zonder je Windows te verwijderen. De data kan in principe wel behouden blijven, maar programma's zul je toch opnieuw moeten installeren, dus veel voordeel levert dat niet op. Het simpelste is om alle data te backuppen en toch maar opnieuw te installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.