Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen harde schijf?!?

12 antwoorden
 • Hallo, ik heb een probleem bij het opstarten van mijn computer, namelijk: wanneer ik mijn computer opstart blijft hij hangen bij het 1e beeld van het bureaublad, er worden maar 1 of 2 of 3 icoontjes geladen rechtsonderin en ik kan nergens meer op klikken. Hij staat helemaal vast. Normaal uitschakelen met de knop werkt ook niet, ik moet hem ingedrukt houden om hem uit te schakelen (kleinigheidje: het lampje op mijn toetsenbord blijft branden wanneer uitgeschakeld). Zodra ik mijn computer nu weer probeer op te starten doet hij het weer perfect! Dit is de laatste tijd altijd zo, eerste keer loopt hij vast, dan druk ik hem uit en weer aan en dan doet hij het weer perfect. Mijn virusscanner vind niets (norton antivirus 03 pro). EDIT: zie mijn onderstaande reactie. Computer eigenschappen: windows xp home 2002 P4, 2.60 ghz 512 mb ram Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt! Groeten Vincent
 • Iemand??, het is echt een heel vervelend probleem en volgens mij ook slecht om de computer telkens zo uit te drukken.
 • Loboeken nagekeken? Geschand op spyware, adware, virussen? Systeemherstel geprobeerd?
 • andere tip: ga naar start - run(uitvoeren) - msconfig Dan naar het opstarten tabje , en daar kun je aantal dingen uitvinken. Alles wat je niet bekend overkomt gewoon uitschakelen. en kijk of je het probleem nog steeds heb.
 • Ik heb mijn c shijf gewist met een cd (system recovery oid). Toen ik mijn computer herstartte werkte alles nog perfect, maar toen ik, na al wat andere programma's ge-installeerd te hebben, ook mijn antivirus wilde installeren kreeg ik een foutmelding, (zie plaatje, de bovenste) na zo'n 4 a 5 keer op anneluren te drukken, of op doorgaan/opnieuw, verdwijnt hij weer. Ook mijn virusscanner gaf een foutmelding waarin stond dat de computer ook opnieuw opgestard moest worden. De computer startte automatisch opnieuw op en telkens als hij opnieuw opstartte kreeg ik die foutmeldingen en na een aantal keer er op geklikt te hebben startte de computer weer opnieuw op. Toen heb ik nog een keer mijn c schijf gewist met die cd. Gelijk bij het eerste programma (mijn modem) wat ik probeerde te installeren kreeg ik de foutmelding weer. Mijn modem was overigens wel ge-installeerd. Even later, kreeg ik nog een foutmelding (zie plaatje, de onsterste). Weet iemand wat er aan de hand is en wat ik nu moet doen? [img:0a092206b8]http://home.planet.nl/~clari090/1.JPG[/img:0a092206b8]
 • Je harde schijf zou wel eens overleden kunnen zijn. Maar test voor de zekerheid je geheugen even met memtest.
 • [quote:2a5e3fbbab="gerben"]Je harde schijf zou wel eens overleden kunnen zijn. Maar test voor de zekerheid je geheugen even met memtest.[/quote:2a5e3fbbab] Hoe?
 • bij opstarten van de computer moet je een bepaalde toets indrukken voor memerory test, tenmiste dat kan bij mij
 • Nee, Memtest is een programma (http://www.memtest86.com/). Kun je op je HD of een bootable floppy zetten. Dat est dan vervolgens je geheugen.
 • Ik heb memtest gedownload, maar kan iemand mij uitleggen hoe ik het moet gebruiken? :oops:
 • Ja hoor, ZIP uitpakken in een map, een diskette opzoeken en vervolgens in de map met de uitgepakte bestanden op install.bat dubbelklikken. Het programma start dan, vraagt naar de letter van je floppy drive. Vervolgens kopieert het de benodigde bestanden naar die disk en maakt het bootable. Als ik het goed heb, komt er Linux op, maar dat weet ik niet zeker. Als laatste start je de PC opnieuw op, zodat hij van de diskette start. Dan komt memtest in beeld.
 • [quote:c1111d0ffd="Peter Vooges"]Ja hoor, ZIP uitpakken in een map, een diskette opzoeken en vervolgens in de map met de uitgepakte bestanden op install.bat dubbelklikken. Het programma start dan, vraagt naar de letter van je floppy drive. Vervolgens kopieert het de benodigde bestanden naar die disk en maakt het bootable. Als ik het goed heb, komt er Linux op, maar dat weet ik niet zeker. Als laatste start je de PC opnieuw op, zodat hij van de diskette start. Dan komt memtest in beeld.[/quote:c1111d0ffd] En wat als je geen floppydisk heb? :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.