Vraag & Antwoord

OS Windows

Ik kom niet in Windows, help!

Anoniem
MAXimum
17 antwoorden
 • Ik heb een laptop met windows xp erop.
  maar er is nu een fout ontstaan, waardoor ik niet meer in windows komt.
  Als ik de computer opstart moet ik kiezen uit, veilige modus of nomaal opstarten. Maar maak niet uit welke ik kies, daarna gaat de computer weer opnieuw opstarten en krijg ik weer het zelfde te zien.
  Wie kan mij helpen om in windows te komen? Heb ook geprobeerd om het opnieuw te installeren, maar nadat ik enter hebt gedrukt om windows XP te installeren sluit de computer weer af…. Is dit niet een groot probleem? Help!
 • Probeer het proggie Memtest eens. Dit programmaatje controleert het geheugen op eventuele fouten.

  Je kunt trouwens beter je topic titel ff aanpassen want dit is niet echt duidelijk zo. :wink: [EDIT] Das als stukken beter en duidelijker.. :D 8)
 • die memtest duurt wel lang zeg… maarja, ben nog aan het wachten.
  Wat moet ik dan doen na de memtest? Als ie dan nog niet opstart. wat moet ik dan doen? weet iemand wat? Thanks
 • Klopt, die test duurt idd erg lang. Heeft ie al wat fouten gevonden?

  Voor zover ik weet kun je hem meestal na een uurtje of 3 wel weer uitzetten. Als ie dan nog steeds geen fouten gevonden heeft, is je geheugen waarschijnlijk wel in orde.
 • als de geheugen in orde is, waar kan het dan aan liggen?
  of als er problemen zijn met de geheugen, wat moet ik dan doen? thanks
 • Als memtest fouten geeft moet je ff achter de garantie aangaan. Of eerst ff ander geheugen proberen, en kijken of alles dan wel werkt.

  Als het niet aan het geheugen ligt kan het van alles zijn, zoals het MOBO te hoge temp enz.

  Hoe warm wordt je PC eigenlijk? Dat kun je zien in je bios.
 • [quote:b02d2ea4af="sdh"]Als het niet aan het geheugen ligt kan het van alles zijn, zoals het MOBO te hoge temp enz.

  Hoe warm wordt je PC eigenlijk? Dat kun je zien in je bios.[/quote:b02d2ea4af]

  lijkt me sterk, hij zal toch niet gelijk te warm zijn bij ´t opstarten? Haha dan is er iets heel erg mis, heb je gecontroleerd of alle koelers 't nog doen? trouwens dan nog zou die het toch wel volhouden tot opgestart te zijn gok ik :-?

  Ik denk dat windows kuren heeft, een gezellig virus ofzo? gewoon opnieuw installen ofzo.. format C: werkt ook nogal eens ;)

  Heb je niet toevallig nieuwe hardware geinstalleerd? dan wil windows ook nog wel eens zoiets doen…

  Ciao,

  K.
 • Nou, als de koeler bv niet begint te draaien kan ie bij het opstarten al behoorlijk warm zijn hoor… :roll:

  Ik zou iig wel ff de temps in de gaten houden, miss dat het er idd niet aan ligt maar je weet maar nooit.. :wink:
 • Ik kan ook niet formatteren of opnieuw installeren. want ik kom nergens in niet in windows en niet in dos. bestaat er geen boot-disk die mijn erin kan helpen?
 • Check eerst je temps nog maar ff. Ik denk niet dat het daaraan ligt, maar als het er wel aan ligt kan het je een hoop moeite besparen…
 • ik kan niks checken. ik kom nergens in behalve de bios.
 • [quote:ffa1e507d7="Easyrider0075"]ik kan niks checken. ik kom nergens in behalve de bios.[/quote:ffa1e507d7] Dat moet ook in je bios.. :wink: er staat vast wel ergens in je bios iets als 'hardware monitoring'. daar staat het meestal.
 • Ben toevallig niet alleen redelijk handig met computers, maar ook wel met electronica. Niet gekoelde electronicacomponenten (met name weerstandjes, diodes en ic's) kunnen in minder dan een minuut al echt heet worden. Nou maakt dit voor de weerstandjes echt niks uit, ze warmen alleen de rest op, voor de diodes ook niet echt, maar voor de ic's wel. Als ze echt stuk waren zou je het wel merken, dan gaat je pc niet eens aan. Maar je kan wel kuren krijgen. Met informatica hebben we een keer metingen gedaan met een mobo: bij het opstarten van windows 98SE, op een redelijk oude pc met een half open kast (voor de metingen(handmatig)) en ongekoeld liepen de temperaturen toch al gouw tegen 65 graden gemiddeld (wat je pc aangeeft) maar sommige weerstandjes kwamen tot zo'n 180 graden! Onderschat dus niet de waarden van goede koeling, juist bij opstarten.
 • Bij 180 graden smelt het tin toch?
 • bij het opstarten van windows 98SE, op een redelijk oude pc met een half open kast (voor de metingen(handmatig)) en ongekoeld liepen de temperaturen toch al gouw tegen 65 graden gemiddeld (wat je pc aangeeft) maar sommige weerstandjes kwamen tot zo'n 180 graden!


  Dat ken inderdaad niet tin smelt inderdaad bij 180 dus dat lijkt onwaarschijnlijk, volgens mij was de moederbord/PSU kapot (kortsluiting of de thermometer :lol:
 • In PC's worden niet altijd tinweerstandjes gebruikt, je hebt ook metaalfilmweerstandjes (zoals die van tin) maar dan van andere metalen, ik weet niet meer welke er in pc's gebruikt worden maar het smeltpunt ligt iig een stuk hoger dan dat van tin
 • Ik weet heus wel wat ik zeg, met dat soort dingen, als het niet zo was zou ik het niet zeggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.