Vraag & Antwoord

OS Windows

SP2 en MUI

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben tot een vreemde constatie gekomen. Wanneer ik een handmatige Windows Update doe, krijg ik de vraag of ik SP2 wil installeren en dit terwijl ik een (bijna) Nederlandstalige XP versie heb. Nu komt SP2 NL toch maar in september uit, en de versie die SP2 wou installeren is weldegelijk een Engelstalige versie.

  Na wat zoeken ben ik er achtergekomen dat ik een WinXP MUI versie heb. Dus een Engelstalige XP waar ze -om het eenvoudig te zeggen- een NL 'skin' hebben overgezet. Dit verklaart dan ook het feit dat ik zowel Engelstalige als Nederlandstalige teksten tegenkom.

  Kan het nu kwaad om de Engelstalige SP2 versie te installeren? Of gaat de Windows Update ook nadat de Nederlandstalige SP2 gereleased is de Engelstalige SP2 voorstellen om te installeren?
 • Ik zou wachten op SP2 voor WinXP MUI. Of ff vragen aan Mickeysoft. Of hebbie geen licentie? :P
 • Neen, licentie is geen probleem, alles is legaal. Als je echt wilt weten, ik heb juist een nieuwe laptop bij Dell gekocht. Centrino. :wink:
 • Oh volgens mij is dat niet echt een MUI versie, maar zo'n NL/FR/UK versie.
  Dan weet Dell het wel hoe je SP2 erop moet zetten. Ik zou 't 's aan hen vragen, je betaalt ze immers blauw aan service.
 • Nee hoor, ben er praktisch zeker van dat het een MUI is. Heb eens de site van MS doorlopen naar info over MUI en alles komt overeen.
  Screenshot (Kijk naar de vermelding van My Computer in de statusbalk en naar de beschrijvingen van de bestanden.)

  Dus ff weer terug naar het onderwerp: MS gaat dan een aparte versie uitbrengen voor WinXP MUI? En de Windows Update moet deze versie dan -in principe- ook aanbevelen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.