Vraag & Antwoord

OS Windows

setup windows xp blijft hangen

Anoniem
taco78
4 antwoorden
 • Na problemen met de computer, traag,enz. besloot ik om windows XP opnieuw te installeren, niet als upgrade, maar geheel nieuw. Echter bij het installeren blijft de setup hangen. Er staat dan dat de installatie nog 39 minuten duurt. De foutmelding is de volgende:
  Er is een fout opgetreden waardoor de setup niet kan doorgaan. Een van de onderdelen die Windows nodig heeft voor de installatie kan niet worden geïnstalleerd. Kan de opdracht niet uitvoeren door een fout in een I/Q-apparaat. Klik op OK om het logboek van setup te bekijken.
  Als ik dan op Ok druk krijg ik de volgende FOUT: installation Failed E:\386\asms. Error message: Fout in bewerking in een pagina

  Echter als ik dan ik dit scherm druk op sluiten dan start de computer opnieuw op met de setup en blijft weer hangen. Ik hoop dat iemand mij kan helpen dit op te lossen.
  Alovast bedankt.
 • Waarschijnlijk is je cd niet goed meer of smerig. Maak hem eens goed schoon en controleer op krassen. Anders zou het nog kunnen zijn dat je cdrom/dvdspeler niet helemaal perfect meer werkt (misschien door los zittende IDE kabel?).
 • wat voor problemen had je daarvoor? zou kunnen namelijk dat je een kapotte geheugenmodule hebt kun je testen met memtest te downloaden via:

  http://www.memtest86.com/

  waar je een iso of diskette kan downloaden met het programma erop. een uurtje of 3 programma laten draaien heeft hij dan geen fouten gevonden dan kun je er haast zeker van zijn dat het niet het geheugen is.
 • Ik heb de cd schoongemaakt en de cdromspeler deed het tot nu toe steeds perfect. Is er ook een manier om de setup te onderbreken en dan de harde schijf te formatteren. Harde schijf bestaat uit 2 partities waarvan het grootste deel geformatteerd als ntfs partitie. Ik kan nu echter de schijf niet benaderen. Opstarten in veilige modus lukt ook niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.