Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Houdbaarheidsdatum Windows 2000

Jimmy
16 antwoorden
 • Ik ben benieuwd hoelang spellen nog Windows 2000 ondersteunen. Ik zou het verevelend vinden als ik "moet" overstappen naar Windows XP.

  Oke, het is uitstel van executie denk ik. Ik zal ooit moeten overstappen. Misschien volgende maand of misschien wel helemaal niet zodat ik kan overvloeien naar Longhorn.

  Wie kan mij wat verhelderen?
 • Pacman kan je nog spelen tot eind 2005.

  [img:56790bc97a]http://www.uni-passau.de/icons/pacman.gif[/img:56790bc97a]
 • En waarom zou je het vervelend vinden als je moet overstappen naar Windows XP?
 • Zoiets vraag je niet aan een serieus PC gebruiker, Leo. ;)
  [size=7:af5d5625a3]XP…aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh.[/size:af5d5625a3]
 • mischien systeem eisen?
 • Heeft naar mijn idee niets met systeemeisen te maken.
  Met een paar handelingen maak je van 2k een gelijke van XP, zij het zonder alle overbodige prut. Net zo handig, toch?
 • [quote:0e07c9d588="Jimmy"]Ik ben benieuwd hoelang spellen nog Windows 2000 ondersteunen. Ik zou het verevelend vinden als ik "moet" overstappen naar Windows XP.[/quote:0e07c9d588]
  Ik denk dat de randsoftware/hardware een belangrijkere rol hierin speelt dan het besturingssysteem zelf (Tenzij het gaat om de overgang van Windows 32-bits naar 64-bits).

  Dit kan zijn: DirectX, OpenGL, Videokaart, Geheugen, Processorsnelheid, etc.

  Grote kans dat als spellen werken onder Windows XP, ze dan ook te spelen zijn onder Windows 2000. Meestal staat dit gewoon op de doos als je het spel koopt.
 • [quote:260dd5c5d5="Ab Normaal"]Pacman kan je nog spelen tot eind 2005.

  [img:260dd5c5d5]http://www.uni-passau.de/icons/pacman.gif[/img:260dd5c5d5][/quote:260dd5c5d5]Moet het geen DOS versie zijn..
 • [quote:d86654fdff="MichielPH"]Moet het geen DOS versie zijn..[/quote:d86654fdff]
  http://www.microsoft.com/games/arcade2/
  [img:d86654fdff]http://www.microsoft.com/games/arcade2/img/contentimage_r1_c2.gif[/img:d86654fdff]


  Nog meer gratis Pacman-spellen
 • Wat heeft mijn vraag met Pacman te maken?
 • [quote:46189a0ea8="=Rieske="]Heeft naar mijn idee niets met systeemeisen te maken.
  Met een paar handelingen maak je van 2k een gelijke van XP, zij het zonder alle overbodige prut. Net zo handig, toch?[/quote:46189a0ea8]

  Ti's maar wat je handig vind, Trouwens als ik mijn windows xp configuratie naast een 2k bak zet wil ik wel is weten welke sneller en stabieler draaid, want in XP ken je dat overbodige prut uitzetten, net zoals jij je 2k machine op een xp wil laten lijken :wink:

  Windows 2K is gewoon achterhaald in deze tijd anno 2004 :roll:
 • Volgens mij gaat 2k net zolang mee als XP. Drivers voor 2k en XP zijn nagenoeg identiek.

  Als je geen XP wilt wordt de volgende overstap denk ik Longhorn, of…..

  [quote:30ce85fa70="taco78"]Windows 2K is gewoon achterhaald in deze tijd anno 2004 :roll:[/quote:30ce85fa70]
  Wat maakt Windows 2000 achterhaald? de minder vrolijk gekleurde kadertjes?
 • [quote:3ed9dfbf08="Jimmy"]Grote kans dat als spellen werken onder Windows XP, ze dan ook te spelen zijn onder Windows 2000. Meestal staat dit gewoon op de doos als je het spel koopt.[/quote:3ed9dfbf08]
  Ik denk dat het eerder andersom zal zijn. Lang niet alle spellen die onder Xp wel goed draaien zijn onder Windows 2000 te spelen…
 • Als het op de doos staat zal het wel werken. Er zijn 2 redenen waarom ik eventueel zal overstappen op XP. Dat is voor Cleartype en het snelle opstarten.
  Mijn ervaringen op XP gebied zijn niet zò denderend. Ik weet niet of je ooit problemen hebt gehad met "VSS" Volume Shadow Service onder Windows XP? Dat wil je echt niet meemaken en het heeft te maken met NTFS.
  Als ik Windows XP zou gaan draaien is het wel op FAT32 als het even kan.
  Wat dat betreft gaat Windows 2000 een stuk beter om met zijn NTFS volume.

  Misschien hebben jullie er nooit problemen mee gehad en dat geld voor 95% van de gebruikers, maar als je er problemen mee krijgt loop je wel een deuk op. Krijg je een VSS melding dan is een herinstallatie meer dan nodig.

  Dat zijn mijn barricades om over te stappen op Windows XP.

  Misschien hebben jullie (Leo S) tips voor mij om mij over te halen. Het kost wel weer 120 eurootjes.
 • Waar gebruik jij in hemelsnaam VSS voor op je XP-machine? Ik draai al Windows XP vanaf de release candidates en ik kan me niet herinneren dat die VSS ooit iets heeft gedaan bij mij.

  Waarom zou je Windows XP draaien op een FAT-bestandssysteem? Niet alleen wat security betreft is NTFS zeker aan te raden, maar ook de indeling van je volumes is tien keer beter als FAT. Ik snap ook zeker niet waarom je wel NTFS in Windows 2000 gebruikt, maar niet in Windows XP, waarin NTFS alleen maar verbeterd is.

  Ik wil je helemaal niet overhalen, dus zal ook zeker geen tips aandragen om je over te halen. Als jij happy bent met Windows 2000, moet je dat zeker blijven draaien; dan is het het niet waard om te upgraden. Ik zou echter wel alle Win9x machines upgraden en nieuwe PC's met XP inrichten. In een bedrijfsnetwerk voldoet Windows 2000 ook nog steeds prima, maar voor thuisgebruik raad ik echt Windows XP aan.
 • Ik heb de overstap toch maar gewaagd. Ik draai nu Windows XP weer. De reden dat ik ben overgestapt is toch het sneller starten van de computer en om Cleartype. Ik wil gewoon dat alle spellen die ik in de toekomst koop zeker werken. Laat ik zeggen dat ik wel weer even moet wennen aan de look van XP.

  @Leo S. VSS gebruikte ik in de Back-up van Windows XP die op de Cd staat. Deze Back-up utility gebruik ik niet meer. Ik wil niets meer met VSS te maken hebben. Ik kopieer de bestanden voortaan gewoon naar mijn USB key.

  Eens kijken of het nu goed gaat. Ik heb er wel vertrouwen in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.