Vraag & Antwoord

OS Windows

Af en toe haperende en stotterende Windows

4 antwoorden
  • Ik heb heb Celeron 1 MHz/384 MB SDRAM PC met Win XP Pro en een P-IV 2,53 MHz 1024 DDR-RAM PC met Win XP home (niet in een netwerk). Sinds een aantal weken haperen ze even tijdens het gebruik (het is net of er volgens een vast stramien even iets anders even de processor gebruikt, als je aan het typen bent, stopt het verschijnen van de letters even, wat later weer wordt ingehaald, zeer storend!), de Celeron heeft er beduidend meer last van dan de P-IV. Ik heb ze allebei met NAV 2004, AdAware 6.0, Spybot S&D en SpySweeper 2.5 (allemaal met de laatste updates) laten scanner en niets bijzonders gevonden. Ik heb me bedacht dat het mogelijk door een van de laatste Windows updates zou kunnen zijn. Ze worden automatisch gedownload, waarna ik ze handmatig toestemming geef om te installeren. Misschien is het ook wat anders??? Wie weet wat het probleem veroorzaakt, liefst met een oplossing?
  • al systeemherstel geprobeerd?
  • Heb ik net geprobeerden en hij werkte sneller, maar ik heb daarna weer de updates opgehaald en weer was het uien. Iemand enig idee hoe ik dit kan tackelen zonder bepaalde updates uit te sluiten?
  • Ik herken het euvel. Wanneer ik SpyBot uitschakel wordt het allemaal al weer een stuk aangenamer. Je kan de 'S&D-blocker' en/of 'TeaTimer' eens uitschakelen om te kijken wat het resultaat is. Overigens draai ik nu (ook) 'SpyWareBlaster' deze blijft niet resident, scheelt weer wat resources.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.