Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Service pack(s) installen?

11 antwoorden
 • Vandaag of morgen staat hier een gloednieuwe pc met windows XP. Moet ik nu nog steeds de service pack(s) installeren die van de week is uitgekomen?
 • Ligt eraan wat erop staat natuurlijk. Maar gerede kans dat XP niet up to date is, maar gewoon SP1, zonder verdere updates. Maar dat is met windows update snel te verhelpen. Een advies. Zet voor je uberhaupt online gaat, een goede firewall en virusscanner op de pc. Anders heb je mogelijk binnen de korste keren iets als sasser binnen. http://www.square.nl/nl/00001/news/00136/
 • Er staat Panda Titanium standaard op. Raad je me nog andere progs (virusscanners, firewalls) aan? Zo ja, welke?
 • Panda is een goede virusscanner, zeker als je de automatische update aan hebt staan, dan heb je altijd de actuele virusdefinities. Voor een firewall kan je de gratis versies van zonealarm of sygate downloaden.
 • Ok, bedankt!
 • Even over SP2, (heeft beetje hiermee te maken :wink: ) is dat ook voor de 64-bits editie van WinXP? Kan ik namelijk nergens vinden...
 • [quote:117eb49627="General X"]Even over SP2, (heeft beetje hiermee te maken :wink: ) is dat ook voor de 64-bits editie van WinXP? Kan ik namelijk nergens vinden...[/quote:117eb49627] Windows XP is toch een 32-bits versie? Als je nu een 64-bits processor koopt, gedraagt deze zich als 32 bits en kan je dus gewoon XP laten draaien, eind 2004 komt een 64-bits versie van Windows uit. Dan zullen er wel Service Packs komen voor de 64-bits. Klopt toch he, vakmensen? :wink:
 • [quote:1d5126c3d6="General X"] Windows XP is toch een 32-bits versie? Als je nu een 64-bits processor koopt, gedraagt deze zich als 32 bits en kan je dus gewoon XP laten draaien, eind 2004 komt een 64-bits versie van Windows uit. Dan zullen er wel Service Packs komen voor de 64-bits. Klopt toch he, vakmensen? :wink:[/quote:1d5126c3d6]Nee slimmerd, ik draai nu namelijk al WindowsXp Pro 64-bits... Je kunt gratis de beta downloaden. Ik moet zeggen dat hij erg goed is behalve dat ik geen avi's kan spelen (loopen WMP en WinAmp gewoon vast) en dat Windows Update niet werkt
 • Sorry dubbelpost :oops:
 • SP2 is voor 32 bits windows. De 64 bits versie van windows is nog steeds beta. Er is onlangs wel een geupdate versie van beschikbaar gekomen. Daar zullen ongetwijfeld enige updates tav. beveiliging in zitten. Maar het is geen SP2.
 • Dus je denkt dat in elke nieuwe beta (ik heb nieuwste) gewoon de updates zitten? Mischien verklaart dat waarom er geen Auto-Update functie inzit. Ik vroeg het omdat als je gaat zoeken op microsoft.com de bestandsnaam van de update (die ik niet kan uitvoeren vanwegen een of andere fout) QXXXXX_SP2_ia64.exe is, dus ik dacht ik moet eerst SP2 hebben. Maar dat is toch nog niet uit?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.