Vraag & Antwoord

OS Windows

Na updaten w98se blijft pc hangen

9 antwoorden
  • Ik heb via update alle essentiele updates geinstalleerd. Verder ook de niet persé noodzakelijke updates. Nu blijft de pc hangen bij het opstarten en zegt dat explorer een ongeldige bewerking heeft uitgevoerd en wordt afgesloten. Ik kom ook niet in veilige modus met f8, om b.v. de laatste updates te verwijderen. Wie weet raad?
  • In veilige modus doet zich hetzelfde probleem voor! De explorerfout. Als ik op de melding op sluiten druk verdwijnt de melding en blijft het systeem hangen.
  • kies eens nadat je op f8 hebt gedrukt uit het keuzemenu: elke stap bevestigen. en post even bij welke stap hij is blijven hangen.
  • Hij blijft hangen als het bureaublad opkomt, dan geeft hij de explorerfout.
  • opstarten msdosprompt en typ dan eens: scanreg vind die fouten in het register? en scandisk? en anders scanreg /fix
  • Probleem blijft bestaan. Op het bureaublad blijft de zaak hangen. Detail zegt: Explorer heeft een fout met betrekking tot een ongeldige pagina veroorzaakt in module SHD0C401.dll op0167:50054b2
  • gebeurde dit na installatie van een nieuwer versie van IE? 'kijk eens of je de file SHD0C401.dl van een andere computer naar deze kan verplaatsen. of kijk eens op: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;249191
  • Ik snap er niets meer van. Ik heb de C: schijf uiteindelijk maar geformatteerd, en windows er opnieuw opgezet. Toen opnieuw geupdate, en wéér loopt de zaak vast! Hetzelfde probleem. Dus nu ga ik maar weer opnieuw formatteren, en zonder update verder. Het zij zo, maar ik blijf het vreemd vinden. Ik heb de knowledge gevolgd, maar het probleem blijft bestaan.
  • [quote:401011c6bf="Henk Bakker"] Ik heb de C: schijf uiteindelijk maar geformatteerd, en windows er opnieuw opgezet. Toen opnieuw geupdate, en wéér loopt de zaak vast! [/quote:401011c6bf] Wanneer precies loopt bij jouw win98se dan vast? Ik heb hier ook een pc (Pentium II 266 Mhz 128 MB RAM) die toe was aan een verse win98se UK install. Voordat de essentiële updates geïnstalleerd kunnen worden, wordt eerst IE 5 upgradet naar IE 6 SP1. Dan moet de pc opnieuw worden opgestart. Daarna kunnen de essentiële updates worden geïnstalleerd. Na het opnieuw opstarten lijkt bij mij in ieder geval de pc nog goed te werken. De overige updates kunnen beter niet, worden geïnstalleerd. Of alleen degene die nodig zijn. Zoals DirectX 9.0b voor degene die een video kaart hebben die DirectX 9 compliant is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.