Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 2000 of windows XP

None
27 antwoorden
 • ik heb een vraag.

  ik heb nu windows 2000 erop staan maar daarvoor windows XP.

  ik neem win 2000 omdat win xp traag word, maar ik snap niet waarom.


  moet ik nou windows XP of 2000 nemen . XP is wel beter maar,


  weten jullie wat ik moet nemen ?
 • XP is helemaal niet beter, als je graag snel wilt kun je het best 2000 nemen, omdat dat gewoon stukken minder zwaar is. :wink:
 • Ik ben voorstander van vernieuwing. XP dus.
 • maar werkt xp niet beter in spellen ofzo ?
 • Nope, 2000 en XP zijn voor zover ik weet als het om spellen gaat precies gelijk.
 • maar waarom wordt XP bij mij naar lange tijd traag ?
 • Kan vanalles zijn; spyware, adware, te weinig geheugen en noem maar op….
 • Maakt geen bal uit wat je neemt, als je het niet bij houd word het allebei traag. Hou het schoon en het is goed (spyware + virussen e.d. buiten de deur houden)
 • ik doe elke dag system mechanic,AD-Aware,startup mechanic draaien
  dus.
 • Windows XP is gewoon langzamer vanwege als die kleuterdingen, offe, ik bedoel al die dingen die heen en weer springen, waardoor alles niet meer in een vast raster zitten, maar allemaal verschillende raster krijgen enzo, waardoor heb gewoon meer geheugen trekt. Verder lijkt het veel sneller op te starten, maar eigenlijk is ie dus in zijn geheel langzamer.
 • Als je voldoende geheugen hebt maakt het geen zak uit, zet dan bij xp bij systeemeigenschappen > geaveranceerd > prestaties wel op beste prestaties en niet op beste weergave.
 • Omdat hier Windows-versies vergeleken worden:
  >> OS Windows
 • [quote:5ce26d912d="justenelfring"]ik doe elke dag system mechanic, AD-Aware, startup mechanic draaien dus.[/quote:5ce26d912d]
  Bedoel je met 'startup mechanic' dat je met de Startup Manager alle overbodige progs uit je startup verwijdert, zoals met msconfig?
  Over 't algemeen gesproken wordt XP alleen maar trager door de combinatie te veel applicaties te weining geheugen, vervuiling van het register, spyware, en dat soort grappenmakerij. Maar daar doe je al het nodige tegen, begrijp ik.
  Draai je veel zware spellen?
 • [quote:d05b664546="HankPiano"]
  Draai je veel zware spellen?[/quote:d05b664546]

  ja.
  DOOM 3
  counterstrike condition zero
  joint ops
 • Allemaal wel leuk en aardig jongens, maar maak je prefetch map eens leeg. Dat gaat veel schelen. Verder is een beetje tweaken wel leuk. XP loopt hier als een TGV (zwaar getweaked).

  Ook het instellen van de prefetcher "prefetch tool"; in google zoeken zal helpen. Kies dan alleen voor de bootprefetch. In het register waarde 2.
 • XP is eenzwaardere besturings systeem maar met veel (heel) veel tweaken ken je hem net zo snel en klein krijgen als windows 2000.

  Kwa bron is windows xp/2k hetzelfde NT5.

  Ik zou zeggen blijf bij 2000, hooguit ken je als formatteren nodig is XP erop knallen en kijken hoe het bevalt.


  voor de rest maakt het geen ruk uit.

  Taco
 • [quote:159db0bca9="justenelfring"]ja. DOOM 3 counterstrike condition zero joint ops[/quote:159db0bca9]
  Ik vroeg dit omdat ik eerder meegemaakt heb dat XP nogal traag werd na het installeren van dit soort zware spellen. Maar eerlijk gezegd snap ik, technisch gezien, ook niet precies waarom (aangenomen dat je systeem en startup schoon is). Als W2000 er niet door vertraagt zou ik daar idd bij blijven, het is eigenlijk XP zonder kermisattracties :wink: .

  Mocht W2000 toch trager worden dan zou [i:159db0bca9]ik [/i:159db0bca9]die spellen eens één voor één deïnstalleren en kijken wat het effect van ieder spel afzonderlijk op de snelheid van de computer is, dan weet je in ieder geval waar de oorzaak ligt.
 • Ik heb niet kunnen kiezen, dus ik heb ze allebei: Win2K Pro op partitie C: en WinXP Pro op partitie D:

  Mijn ervaringen (Heb trouwens een iets overclockte 2400+ en 1024MB DDR) : WinXP Pro is bij een schone installatie sneller, maar na verloop van tijd worden ze allebei trager. WinXP Pro werkt echter toch iets prettiger (als ik alles op 'classic' instel tenminste).
 • Wat wel het geval is, is dat Windows 2000 en stuk stabieler is dan Windows XP.
  Ik draai sindskort XP en ik merk dat zo nu en dan een programma fouten genereerd wat ik onder 2000 zeer zelden had.
  Mijn ervaringen zijn zo en ik heb heel lang en intensief met Windows 2000 gewerkt.

  Dat Windows XP op de kernel van 2000 is gebouwd zie je er niet vanaf qua stabiliteit. Windows XP is best wel stabiel, maar haalt het niet bij 2000.
 • [quote:73df2ec9b9="Jimmy"]Wat wel het geval is, is dat Windows 2000 en stuk stabieler is dan Windows XP.
  Ik draai sindskort XP en ik merk dat zo nu en dan een programma fouten genereerd wat ik onder 2000 zeer zelden had.
  Mijn ervaringen zijn zo en ik heb heel lang en intensief met Windows 2000 gewerkt.

  Dat Windows XP op de kernel van 2000 is gebouwd zie je er niet vanaf qua stabiliteit. Windows XP is best wel stabiel, maar haalt het niet bij 2000.[/quote:73df2ec9b9]

  Ik gebruik intensief windows xp, en ik merk totaal geen verschil kwa stabiliteit. maar mischien heeft het te maken dat je veel beta software draaid?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.