Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met s-ata installeren

Anoniem
MGSpecial
6 antwoorden
 • Ja eindelijk heb ik mijn pc ter herrinnering:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=826362&highlight=#826362

  Nu is het probleem dat bij het ingooien van de xp pro cd hij de hd niet vind. Een vriend vertelde dat ik eerst de s-ata drivers moest installeren en hij wist precies uit zijn hoofd waar de drivers op de mobo cd stonden.

  Die dus op diskette gezet en pc weer opgestart. Eerste opvallend is dat bij het begin van de xp instal te zien is "druk op f6 om blablabla" bij het drukken op f6 reageert ie er niet op maar wel op de daarna komende f2 voor systeemherstel. Maar oke we komen bij het scherm "Druk op E om drivers te installeren druk op Enter om geen extra drivers te installeren" Ik druk op E en je hebt de keuze uit 4 dingen:

  "*Win2003Promise SATA378 ™ Controller
  *WinxpPromise SATA378 ™ Controller
  *Win2000 Promise SATA378 ™ Controller
  *WinNT Promise SATA378 ™ Controller"


  ik doe dus de optie met winxp, vervolgens kom je weer bij het scherm E of Enter, ik druk weer op E en selecteer weer winxp. Vervolgens komt er "Windows heeft zelf de drivers druk op enter hiervoor of op S om de drivers van de diskette te gebruiken" bij enter installeerd winxp blijkbaar nog steeds geen drivers want de hd ziet ie niet. Bij het drukken op S gebeurt er totaal niets.

  Ik heb al drivers van de Asus site te halen maar daar reageert ie ook niet op de S.

  Mobo is de Asus k8v se deluxe k8t-800

  Alvast bedankt.
 • Bij je mobo is als het goed is ook een losse floppy geleverd met VIA VT6420 (VT8237) SATA RAID Driver Package o.i.d.

  Als ie het daarmee niet doet met dat F6-gedoe met WinXP dan moet je terug naar je leverancier.
 • Tnx Obi-wan-kenobi Er zit geen floppy bij, maar op de cd van mobo heb ik wel onder de sata drivers nog een map met raid zien staan. Ik zal die eens proberen, zijn er daarnaast nog suggesties?
 • Ik heb maar even de bios terug gezet in zijn orginele waarde, maar probleem nog niet opgelost, hij reageert dus niet op f6 en op de S zoals eerder beschreven. Kan het misschien iets met het toetsenbord te maken hebben? Als ik de boot diskette van winxp erin gooi dan zegt ie ook op een gegeven moment:
  "A:\>keyb nl,,keybrd2.sys
  invalid keyboard code specified"
 • Is het een USB toetsenbord aangesloten op een tijdelijke PS2 pooort?
  Dan moet je hem Unlocken met een toets op het toetsenbord.
 • Het is een usb toetsenbord die ik op de ps2 heb staan, er is ook een knop die die de f knoppen kan locken die staat gewoon goed. En trouwens om gezeik te voorkomen had ik maar even een oud toetsenbord aangesloten die het zo en zo doet.

  Maar het goede nieuws is, vraag me niet hoe maar nadat ik voor de gein een flop met raid drivers erin had gestopt en toen met sata toen ging ie opeens installeren :-?. Windows staat er op en nu komt het leuke :) allemaal progs erop zetten enz.

  Tnx anyway.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.