Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe omzeil ik "Laad origneel W98 SE installatie schijf&

None
10 antwoorden
 • Op het eind van een installatie van een (EDIMAX) PCI-USB kaartje, wordt gevraagd om de originele W98 SECOND EDITIE schijf te plaatsen.
  N.B. Mijn systeem bevat W98 EERSTE VERSIE. En met het lezen van die oorspronkelijke CD neemt de vraag geen genoegen. Kortom ik ben nu niet in staat om de installatie tot een bevredigend einde te brengen.
  Wat kan ik daar nu aan doen?
  Ik ben pas over enkele dagen in staat om een oorspronkelijk W98 SE schijf 300km verderop op te halen. Maar ja, eigenlijk mag daar op dit systeem niet om gevraagd worden, toch?
  Of kan het zo zijn dat zo'n kaartje (dus USB support) pas in W98SE zit en dat e.e.a. nog niet in de oorspronkelijk (=versie 1) van W98 werd ondersteund? In dat geval zal ik alsnog eerst moeten updaten.
 • Windows 98 eerste editie ondersteund geen USB.
 • [quote:a5f8b54210="Booster"]Windows 98 eerste editie ondersteund geen USB.[/quote:a5f8b54210]
  Aj, maar hartelijk dank, Booster!
  Ik was er eigenlijk al bang voor, bij later inzien.
  Weet nu wat ik eind van de week te doen heb, als ik weer bij mijn oorspronkelijke installatie CD kan.
 • [quote:f67c26a602="Booster"]Windows 98 eerste editie ondersteund geen USB.[/quote:f67c26a602]Hmm, in principe wordt USB toch wel ondersteund voor Windows 98 1e. Het kan zijn dat het Edimax kaartje persé Windows 98 SE nodig heeft.
 • [quote:0f1efd4c1e="Booster"]Windows 98 eerste editie ondersteund geen USB.[/quote:0f1efd4c1e]W95 A niet, vanaf W95C wel. Dus lijkt me W98,1 ook wel.
 • Misschien ondersteund het USB kaartje geen windows 98

  BTW, als je toch gaat upgraden, ga dan wat hoger dan 98SE…
 • Volgens anderen zou het moeten werken maar de problemen die je hebt zijn typisch voor W98 1e editie. Met 2e zou het wel moeten gaan.
 • USB support was er vanaf windows 95 OSR2 dus windows 98 had wel degelijk usb support, windows 98 SE inderdaad wel betere support
 • Dat van Windows 98 en USB heb ik even niet helder voor de bril.

  Los daarvan, de meeste setups kopieren alleen met veel tamtam wat inf bestanden enzo. Vaak kun je die hele setup met al zijn tricky vragen gewoon overslaan en linksom de installatie uitvoeren door die driverbestanden handmatig te kopieren of rechtsklik en INstalleren te kiezen.

  groetjes Edmond
 • USB support onder Win98 eerste editie was niet 100%, hiervoor was een update beschikbaar.
  Automatische update uitvoeren, of zoeken op de Micrsoft site.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.