Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

EFS Codering (niet te kraken???)

Anoniem
BrigitteW
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ook ik heb dus een (groot) probleem met de efs codering die werkt onder XP wanneer je je schijf hebt geformateerd als NTFS.
  Ik heb hier op dit forum al een aantal "antwoorden" gevonden maar om de een of andere reden werkt dit niet bij mij? deze antwoorden waren overgens te vinden op deze pagina's –>HIER en HIER
  Maar goed mijn probleem: Ik heb mijn pc opnieuw geinstalleerd (WIN XP pro) en heb bestanden op die ik wou bewaren op een andere partitie gezet (ook NTFS) nu zijn deze bestanden (per ongeluk) gecodeerd met mijn vorige gebruikersnaam, ik kan deze bestanden nu niet meer openen.
  Nu heb ik zoals de eerdere antwoorden aangeven mijzelf al eigenaar gemaakt van deze bestanden maar ik krijg nogsteeds geen toegang)
  Een paar plaatjes om het een en ander iets duidelijker te maken!

  Het onderste vinkje (zie plaatje) kan ik niet meer uitschakelen

  [img:512c8b2b06]http://members.lycos.nl/flamingoradio/eigenschappen.jpg[/img:512c8b2b06]

  Omdat het bestand gecodeerd is met mijn vorige gebruikersnaam (vorige installatie WIN XP)

  [img:512c8b2b06]http://members.lycos.nl/flamingoradio/codering.jpg[/img:512c8b2b06]

  Ik ben al wel eigenaar van het bestand maar kan er nog steeds niks mee!!??

  [img:512c8b2b06]http://members.lycos.nl/flamingoradio/eigenaar.jpg[/img:512c8b2b06]

  WIE O WIE helpt mij uit de brand ….

  PS.
  Het vreemde is dat ik mappen wel weer mijn eigendom kan maken en de codering hier af te halen, maar de bestanden die in de map zitten blijft de codering opzitten? :-?
 • Zelfs Microsoft kan je niet meer helpen als je het certificaat niet meer hebt. Er is één programma dat geëncrypte bestanden kan terughalen, maar ook dat heeft een certificaat nodig: http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html
 • Probeer dit eens: http://www.crackpassword.com/products/prs/otherms/efs/

  Laat dan ook ff weten of het werkt, want k ben best nieuwsgierig :)
 • [quote:5828fb41a3="MyroX"]Laat dan ook ff weten of het werkt, want k ben best nieuwsgierig :)[/quote:5828fb41a3]

  Beide programma's had ik al geprobeerd en hierin heeft[b:5828fb41a3] BrigitteW[/b:5828fb41a3] gelijk, dat programma heet het certificaat nodig waarmee het bestand versleuteld is, zo werken volgens mij al dit soort programma's, en wanneer je de pc opnieuw hebt geinstalleerd ben je deze dus bijna altijd kwijt (tenzij back-up). (werkt dus niet :cry: )
  Maar kan iemand me misschien vertellen waarom het bij mij niet zo is dat wanneer ik me eigenaar heb gemaakt ik nog niks met deze bestanden kan en anderen wel??? :-?
  En nog zoiets… Waarom kan ik mappen wel decoderen en de bestanden die erin zitten niet???
  Het moet mogelijk zijn om deze bestanden toch weer te gebruiken?, ik heb ooit iets gelezen over ActiveX dat met een truukje deze bestanden ook weer konden worden gebruikt maar dit werd toen niet verder uitgelegd!!!
  [b:5828fb41a3]Please help[/b:5828fb41a3]
 • Volgens mij heb je pech. WinXP maakt bij het inschakelen van de codering een sleutel aan die volgens Microsoft telkens wereldwijd uniek is. Dus dezelfde gebruikersnaam op een andere (of nieuwe) Windows-installatie genereert weer een andere unieke key. Volgens Microsoft althans zou die sleutel niet te breken zijn.

  Jim
 • Bij de mensen waar "eigenaar worden" wel werkt, zijn de bestanden niet versleuteld. Hierbij staan alleen de rechten op het bestand verkeerd. Deze rechten zijn ten allen tijde aan te passen door de eigenaar van het bestand.

  Versleutelen van de bestanden is echter anders. Hiermee wordt het bestand daadwerkelijk onleesbaar gemaakt voor iedereen die niet over de juiste sleutelparen beschikt om de bestanden mee te ontsleutelen. Deze sleutelparen worden verstrekt door middel van certificaten. Ik hoop voor je dat je nu in ieder geval één ding geleerd hebt: sla de certificaten op een floppy of iets dergelijks op, dan heb je deze altijd nog beschikbaar als je een recovery moet doen.
 • [quote:adea49b263="Leo S"]Ik hoop voor je dat je nu in ieder geval één ding geleerd hebt: sla de certificaten op een floppy of iets dergelijks op, dan heb je deze altijd nog beschikbaar als je een recovery moet doen.[/quote:adea49b263]

  Ja dat was me al duidelijk maar voor (bijna) alles is wel een manier op het te kraken!
  Is EFS dan echt onkraakbaar??? er moet toch wel één manier zijn om deze bestanden weer beschikbaar te krijgen?
 • Is het ook niet mogelijk om deze sleutel in het register te veranderen? Ik kan namelijk de versleutelingscode nog wel zien (Vingerafdruk) wanneer ik deze code invul (in het register) op de plek waar nu mijn huidige staat zou dit ook kunnen helpen???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.