Vraag & Antwoord

OS Windows

Na formatteren en opnieuw installeren W98 --> SU0013

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Weet iemand de juiste oplossing voor dit probleem (SU0013), wanneer hij zijn harde schijf een beetje heeft verkloot met FDISK? Ik heb nu een

  (2) C: PRI DOS 8715 MBytes gebruik 100%, die ik niet kan activeren en
  (1) – 504 / 29312 gebruik 100% (aktief)

  Ik weet totaal niet hoe FDisk werkt, maar ik heb nog een D: + E: en F: schijf erop zitten. Hier staan gegevens op die ik liever niet kwijt raak.

  Is het mogelijk die 2 bovenstaande schijven samen te voegen en er een juiste schijf van te maken, zodat ik Windows 98 weer kan installeren?

  Ik heb al van alles geprobeerd en gezocht op het internet, maar het kwam gewoonweg niet overeen met mijn situatie.

  Graag helpen A.U.B.!!!
 • http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;188166
 • Ik heb al vele malen dit soort verhalen gezien op het internet, maar er staat nergens bijvoorbeeld beschreven hoe ik de LanTastic-server en/of de SuperStor-compressie uit moet schakelen, terwijl dat wel verlangt wordt.

  Ook het feit dat ik een MS-Dos opstartpartitie moet maken, maar niet lukt omdat ik te weinig ruimte zou hebben is frusterend.

  Dus gaarne je fantasie laten lopen.

  (mocht alles nu te moeilijk worden, dan voldoet ook een manier om mijn volledige harde schijf te formatteren ook. Die gegevens die er dan nog opstaan op de D: en E: maakt me allemaal niet uit. Dus een volledige format is ook prima!)
 • [quote:e4bca5e69e="PeRcH72"]Weet iemand de juiste oplossing voor dit probleem (SU0013), wanneer hij zijn harde schijf een beetje heeft verkloot met FDISK? Ik heb nu een

  (2) C: PRI DOS 8715 MBytes gebruik 100%, die ik niet kan activeren en
  (1) – 504 / 29312 gebruik 100% (aktief)[/quote:e4bca5e69e]De foutmelding op zich is erg vervelend, maar duidt niet op fdisk fouten (zover ik mij herinner). Het is mij niet geheel duidelijk, maarre, er is sprake van een gecomprimeerde schijf? In dat geval kun je met fdisk ook geen partitie overzicht zien, meestal zie je dan non-dos partitie staan, die nagenoeg altijd wel is te verwijderen.
  Het is overigens een goede gewoonte om sowieso altijd te backuppen. Zo nu en dan zie ik spijt verhalen langskomen …
 • Als je een MS-DOS opstartdiskette wilt maken, dan kun je die toch ook gewoon downloaden?: www.bootdisk.com
  Hiermee opstarten en de betreffende partitie formatteren of met Fdisk verwijderen en opnieuw installeren. Dit levert mogelijk wel problemen op omdat Fdisk niet zo happig is op het verwijderen van primaire partities terwijl er nog extended partities aanwezig zijn. Dus als je niet de hele schijf opnieuw wilt indelen maak het gebruik van een Partition Magic bootdisk het leven wel een heel groot stuk eenvoudiger.
 • Je zit niet vast aan fdisk. Je kunt inderdaad een bootable partition magic gebruiken. Ook kun je met install cd's van verschillende OS-en kloten. Met een windows 2000 en XP cd kan het, maar ook met een Linux cd (gratis).
  Zelf ben ik niet zo'n fan van fdisk omdat ie een beetje karig is. Hij ziet alleen maar fat.
 • [quote:497d0dc7e8="PeRcH72"]Ik weet totaal niet hoe FDisk werkt, maar ik heb nog een D: + E: en F: schijf erop zitten. Hier staan gegevens op die ik liever niet kwijt raak.[/quote:497d0dc7e8]Er moeten partities ongewijzigd blijven, dus zomaar fdisk (of wat anders) gebruiken kan toch wel riskant zijn. Bv. Linux schijf indeel programma's delen de schijf soms net iets anders in dan bv fdisk met als resultaat dat Windows de partitie niet herkend.
 • Heren / dames, Zoals mijn onderwerp het al zegt, wordt ik er nogal moe van. Ik doe van alles, maar niets lukt.

  Ik ben nu op het punt dat al mijn informatie weg kan dat ik op mijn schijf heb staan. Is er een simpele manier om alles van mijn schijf te verwijderen, zonder dat ik moeilijk hoef te doen?

  Ik zat te denken aan het liefst 1 commando voor de volledige schijf en daarna formatteren. Na het formatteren dan (hopelijk) niet meer de melding SA0013 en dan weer genieten van een werkende computer, die ik kan aansluiten op een netwerk.

  Alvast hartelijk bedankt voor diegene die mij hiermee kan helpen!
  PeRcH72
 • [quote:0bb528fe49="PeRcH72"]Ik ben nu op het punt dat al mijn informatie weg kan dat ik op mijn schijf heb staan. Is er een simpele manier om alles van mijn schijf te verwijderen, zonder dat ik moeilijk hoef te doen? [/quote:0bb528fe49] Heb je het al geprobeerd met XFDisk? Dat is een vervangend programma voor Fdisk waar makkelijker mee te werken is. En er is ook een Nederlandstalige versie van te downloaden http://www.mecronome.de/xfdisk/index.php deze gekopieer je dan naar een boot diskette. Daarmee zou je ook c: kunnen verwijderen en/of actief kunnen maken.
 • Met delpart kun je partities eenvoudig verwijderen.
  http://www.russelltexas.com/delpart.htm
  Daarna met fdisk weer aanmaken, of gewoon boten vanaf je win98 cd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.