Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Winxp sp2, helemaal niks meer.....

None
14 antwoorden
 • Volgende probleem:

  M'n hele systeem start niet meer op. Nadat hij m'n schijven gaat controleren op fouten (schijfcontrole / scandisk, na het opstarte en installeren) blijft hij hangen op de melding:

  Windows heeft de schijfcontrole voltooid…. (hallo, gebeurt er nog wat….?!!?!?)

  Veilige modus = auto reboot
  Laatste werkende instellingen = zelfde effect

  Ik moet 'n manier vinden om, om die schijfcontrole heen te komen. Iemand ideeen?? (geplannde taken benaderen op de een of andere manier?)

  Nog 'n keer verduidelijkt:

  Gewoon van microsoft de final nld versie gedownload en geinstalleerd. Backup bestanden gemaakt etc…
  Setup was klaar, en hij rebootte….Nu komt hij automatisch in de schijfcontrole, en doorloopt hij allemaal prima. Op het laatst blijft hij alleen hangen op de melding:

  Windows heeft de schijfcontrole voltooid…..

  En gaat duz niet meer verder, waar hij normaal weer moet rebooten en normaal moet opstarten.
 • Vertel even over welke WIndows we het hebben (OK je zegt in de titel XP maar toch) en wat er is gebeurt (SP2 geinstalleerd, welke taalversie, de definitieve of een beta)….

  groetjes Edmond
 • Edit
 • Heb je een legale Windows XP versie of ergens even geleend?

  In tips & trucs staat dat SP2 er voor zorgt dat illegale versies "om zeep" worden geholpen, dus niet meer starten en daar is wat voor te zeggen.
 • [quote:6bf93be780="gertcor"]Heb je een legale Windows XP versie of ergens even geleend?

  In tips & trucs staat dat SP2 er voor zorgt dat illegale versies "om zeep" worden geholpen, dus niet meer starten en daar is wat voor te zeggen.[/quote:6bf93be780]

  Ow. Wisttik niet. Grappige aanvalstaktiek van Microsoft…

  Maar zijn dit de verschijnselen van een door Microsoft om zeep geholpen systeem? Lijkt me meer een driverprobleem: een of andere driver die niet met SP2 overweg kan.
 • [quote:3a9c7340be="gertcor"]In tips & trucs staat dat SP2 er voor zorgt dat illegale versies "om zeep" worden geholpen, dus niet meer starten en daar is wat voor te zeggen.[/quote:3a9c7340be]mm, toch maar geen SP2 installeren

  Kun je nog met de XP-cd starten? en dan een 'repair' uitvoeren?
 • scan je geheugen met memtest86 www.memtest86.com
  volgens mij heb je een brak geheugen in je pc

  check meteen je HDD et de tool van de fabrikant.

  dit heeft niks met windows xp te maken
 • [quote:08549cd9d3="DJPeedee"]
  Ow. Wisttik niet. Grappige aanvalstaktiek van Microsoft…
  [/quote:08549cd9d3]
  het is ook niet waar wat hij zecht

  [quote:08549cd9d3="gertcor"]Heb je een legale Windows XP versie of ergens even geleend?

  In tips & trucs staat dat SP2 er voor zorgt dat illegale versies "om zeep" worden geholpen, dus niet meer starten en daar is wat voor te zeggen.[/quote:08549cd9d3]
  dat is dus niet waar ze waren van plan om een lijst van veel gebruikte keygens (dus illegaal)om zeep te helpen bij installatie win xp sp2.Alleen als ze dat deden zouden de legale gebruikers er ook onder lijden aangezien virussen langer in de wereld blijven omdatze in de illegale systemen die niet geupdate kunnen worden blijven rondspooken.Maar uiteindelijk hebben ze dezelfde lijst met illegale keygens als sp1 eringedaan. :lol: Dus iedereen met een illegale sp1 kan sp2 zowiezo installeren.En het gaat hier om de meestgebruikte keygens dus als de buurman zo gek is om jou een legale versie mee te geven en jij brand hem dan kan jij er gegarandeert ook sp2 opzetten :o
 • Onderstaande informatie staat in de Computer Totaal nieuwsbrief van hedenmiddag 8 augustus 17.00 uur.

  [i:7d670a965c]Windows XP Service Pack 2
  Microsoft's belangrijkste update sinds jaren, Service Pack 2 voor Windows
  XP, is sinds afgelopen maandag beschikbaar voor de Nederlandse Windows
  XP-versie. Helaas is niet altijd even duidelijk hoe u aan die update kunt
  komen. Via de Nederlandse Microsoft-website www.microsoft.nl vindt u slechts een "Netwerkinstallatiepakket voor IT-specialisten en ontwerpers voor Windows XP Service Pack 2", waarbij nadrukkelijk wordt gesteld dat deze versie niet bedoeld is voor gebruik met slechts één computer. Volgens Ruud de Jonge, beveiligingswoordvoerder van Microsoft, is hier sprake van een misverstand: "de software is wel degelijk bedoeld voor thuisgebruikers". Wel verdient het de voorkeur te wachten tot 14 september, omdat u dan gebruik kunt maken van Windows Update (www.windowsupdate.com). Daarmee kunt u een aanzienlijk kleiner bestand downloaden dan het volledige pakket van ongeveer 265MB dat via de website wordt aangeboden.
  Daarnaast biedt Microsoft vanaf oktober per Nederlands computertijdschrift 50.000 gratis cd's aan met de update. Voor Computer!Totaal is dat slechts voldoende om in oktober de losse verkoop van een cd voorzien, maar zolang hoeft u niet te wachten: vanaf 14 september kunt u de cd gratis bestellen via www.microsoft.nl/beveiliging.
  Vanaf 21 september kan de functie Automatische Updates voor u de download en installatie van SP2 verzorgen. Hoe u deze functie inschakelt leest u op de volgende pagina:
  http://www.microsoft.com/netherlands/beveiliging/beveiliguwpc/windowsxp/default.aspx[/i:7d670a965c]

  Tot zover de letterlijke tekst. Voor sommigen misschien nuttige info!
 • Probleem ondertussen opgelost, ik was et zat en heb gwoon 'n format gedaan….(met nodige backups door 2e win2k installatie)

  Nu werkt het wel goed, op dezelfde pc (verse installatie zowiezo aan te raden duz…)
 • Dit stond te lezen bij webwereld:

  De Nederlandse vestiging van het Microsoft wist het vorige week nog zeker: vanaf maandag 6 september kon het service pack handmatig worden gedownload via de site van Microsoft. Dit lijkt niet het geval te zijn.

  Weliswaar is er een ruim 250 MB tellend SP2 in het Nederlands beschikbaar, maar deze is nadrukkelijk alleen bedoeld voor it-specialisten en ontwikkelaars. "Klik niet op Downloaden als u slechts één computer bijwerkt: binnenkort is er bij Windows Update een kleinere, geschiktere download beschikbaar", zo is te lezen.

  Microsoft Nederland stelt in een reactie dat er sprake is van een misverstand. "De software is wel degelijk bedoeld voor thuisgebruikers. Dit is de versie die iedereen kan gebruiken, ook als je hem op de pc van je moeder installeert", zo zegt Ruud de Jonge, beveiligingswoordvoerder van Microsoft.

  Door alle verwarring is het service pack slechts 'enkele duizenden keren' gedownload.

  Uit ervaringen van gebruikers uit andere landen is overigens gebleken dat de installatie niet altijd van een leien dakje gaat. Sommige applicaties blijken na installatie niet goed te werken. Volgens Microsoft kunnen verreweg de meeste problemen eenvoudig worden verholpen.
 • [quote:4a22fdfd78="gertcor"]In tips & trucs staat dat SP2 er voor zorgt dat illegale versies "om zeep" worden geholpen, dus niet meer starten en daar is wat voor te zeggen.[/quote:4a22fdfd78]Niks van gemerkt: Mijn WinXP doet het nog gewoon :P
 • Belachelijk trouwens dat je als lid geen CD-rom krijgt bij het blad. :evil:

  Dat SP2 een illegale Windows op zeep helpt is ondenkbaar. Dat zal Microsoft nooit doen omdat daarbij altijd fouten gemaakt kunnen worden. Denk eens aan alle claims van klanten met een legale versie waarvan SP2 denkt dat het een illegale versie was. :wink:

  Ook bij SP1 werd dat gezegd. Is nooit (bewust) gebeurd.
 • Ik heb sp2 geinstalleerd zonder problemen, sp2 zeurde over mijn virusscanner en mijn firewall maar met een simpel klikje, kwam deze melding neit meer terug.
  Alles werkt naar behoren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.