Vraag & Antwoord

OS Windows

Installeren XP SP2 lukt niet - geen toegang tot C:\ ??

Anoniem
Bauke
8 antwoorden
 • Bij mij lukt het installeren van SP2 niet. Mijn instellingen: Op c: (schijf 0) staat WIN2K (primaire partitie aangegeven als system), WinXPpro staat op een primaire partitie (schijf 1) aangegeven als driveletter 'N'. Dualboot via het opstartscherm van Win2K, dit werkt zover allemaal prima. Als ik het servicepack (NL) ga installeren geeft XP na een tijdje aan "onvoldoende ruimte op c:, er is minimaal 1mb schijfruimte nodig" Op drive C: is echter 8Gb beschikbaar.
  Nu is het wel zo dat drive C: niet vanuit WinXP benaderbaar is! Melding: C:\ is niet toegankelijk, toegang geweigerd"

  Hoe kan ik de sitatuatie aanpassen zodat het wel werkt??
  Heb ik de beveiliging wellicht te scherp ingesteld, ik kan het ook via de gebruikelijke tabbladen niet instellen… :(
 • Al geprobeerd om via de adim-account te installeren?
 • Ik werk via een admin account!
 • Als C niet toegankelijk is, dan kan de installer er uiteraard ook niet naar schrijven.

  Dus ik zou (voor installatie van SP2) de beveiliging tijdelijk even verlagen, zodat er op C geschreven kan worden vanuit XP.

  Of doe een inplace upgrade van Windows XP, dat zal waarschijnlijk ook wel gaan, maar is wat meer werk dan een update van enkel het SP.

  - Inplace upgrade: Install CD maken van WinXP en een Servicepack eroverheen installeren, daarna met deze CD een XP upgrade uitvoeren.
 • Ik werk via een admin account!
  Dit wilt niet zeggen dat je op de c: schijf kunt schrijven. Zoals je zelf al zegt heb je de beveiliging misschien iets te scherp hebt ingesteld. Misschien heb je in een dolle bui je eigen schrijf rechten op c: wel weggehaald. Kun je overigens als admin wel weer terug zetten.
 • Tabblad beveiliging bij Eigenschappen van mappen en bestanden in c:

  Zorg er wel voor dat je die instellingen ook toepast op onderliggende mappen en bestanden (selectiehokje aanvinken)
 • Komt het misschiem omdat schijf 0 - partitie 1 (C:\) een primaire partitie is en op schijf 1 partitie 1 (N:\) ook een primaire partitie is?

  Waarom kan ik in XP niet op de C: schijf komen, ook het tabblad beveiliging is niet aanwezig!, terwijl ik vanuit Windows 2000, welke is geïnstalleerd op C: wel op de N: schijf kan komen, daarop staat nl. XP.
  Wordt partitie C: soms afgeschermd??
  Ik heb wel gewoon XP kunnen installeren toen ik de tweede schijf heb ingebouwd, geen enkel probleem, ook niet met het bekende dualboot systeem van Windows

  Ter info: Windws 2000 stond op de pc, in gebruik voor zakelijke doeleinden, na het inbouwen van een 2e schijf heb ik daarop XP geïnstalleerd voor prive gebruik.
 • Extra - Mapopties - Weergave - Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen) [b:610a4a4b95]uitschakelen[/b:610a4a4b95].

  Probeer dit eens en kijk dan of het tabblad beveiliging er dan wel staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.