Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Shitware

lion
11 antwoorden
 • Ik heb "anderen" wel eens geholpen bij verwijderen van spyware: ongewenste taakbalken, Internet pagina's, etc.
  Tot nu toe is me dit steeds aardig gelukt met uitsluitend Ad-aware + wat logisch denkwerk gevolgd door wat "handwerk". Hoewel Ad-aware geen actieve progjes kan sluiten is hier met dat "handwerk" (Ctrl+Alt+Del, Regedit, MSConfig en dat soort zaken) aardig wat te bereiken.
  Ik las dat er ook al van die ongewilde, aso software actief kan zijn die van allerlei Windows progjes blokkeert, zoals b.v. Regedit. :x
  Is er iemand onder jullie die enig idee heeft hoe zonder allerlei hulpprogramma's (HiJackThis…?) deze programma's toch weer snel te kunnen benaderen?? Is dit een kwestie van "taak beeindigen" van een of ander ellendeprogje, of zit er meer achter?

  Groet,
  Ton
 • Misschien aardig om het volgende topic ook te volgen, mocht het idd aan spyware liggen…

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=128401
 • Da's nou net 't punt waar mijn vraagstelling begint: ik wil in een dergelijk geval [u:186fe173de]ZONDER[/u:186fe173de] HijackThis zo snel mogelijk belangrijke Windows progs kunnen benaderen.
  Ik zat dus even "hardop te denken" of hiertoe een "handmatige" mogelijkheid is door simpelweg de taak van de boosdoener te beëindigen", zodat ik i.i.g. weer met Regedit aan de gang kan…..(?)

  Ton
 • Inderdaad verhindert sommige "malware" dat je het register met regedit kunt manipuleren. Dat gebeurt door het invoegen van een registersleutel (vraag niet welke, weet ik zo gauw niet uit m'n hoofd). Maar Ad-Aware vindt die sleutel wel degelijk en kan hem ook verwijderen. Ad-Aware geeft hem weer in de lijst met scanning results. Vervolgens is het voldoende om een vinkje te zetten in de checkbox en op "next" te klikken.

  Kortom, daar heb je geen ander prog voor nodig.

  Jim
 • HijackThis heb je heel veel inzicht en ervaring nodig. Heb je dat niet, dan zul je hulp in moeten roepen van één van de ervaren forumleden die dat inzicht wel hebben, en die steeds de houding hebben van "roept u maar". Als je dat voor je zelf vervelend vindt (waarom overigens?), kun je overwegen om naast AdAware ook Spybot Search&Distroy te installeren. Wordt heel veel gedaan. Beide programma's zijn zondermeer gelijkwaardig, maar soms vindt de één net iets wat de ander niet zag. Ze vullen elkaar dus uitstekend aan.
  Even een tip: AdAware versie 6.01 vernieuwt z'n definities niet meer sinds eind augustus/begin september, er is een nieuwere versie 1.04 beschikbaar die dat wel doet.
 • Inderdaad wil ik zo min mogelijk van anderen afhankelijk zijn, wat me tot nu toe aardig is gelukt….
  Wat betreft Ad-aware…: ik werk nog steeds met versie 6.0 en heb zojuist nog een ref.file van 6-9 binnengehaald….(!) Dit is dus van 4 dagen geleden. Ben benieuwd wat-ie verder doet…. Als er binnenkort geen nieuwe ref.files meer beschikbaar zijn is een update dus noodzakelijk. Wordt een nieuwere versie over de oude heen gezet, of is 't beter de oude eerst te verwijderen?

  Ton
 • Altijd eerst de ouwe versie verwijderen ! :lol:
 • Vlg. de info op de site van Lavasoft zijn er nog steeds ref.files beschikbaar voor de freeware (personal) 6.0 versie en is 6/9 de laatste ref.file…..

  Ton
 • Wist ik eerlijk gezegd niet. Op een ander forum (Webwereld) meldde iemand een paar dagen geleden dat hij sinds 30 augustus geen updates meer kreeg. Dat was op dat moment ook mijn ervaring, realiseerde ik me toen. Hierop vertelde Gerben (ook bekend op dit forum) dat er een nieuwere versie was. Deze zou volgens Lavasoft nog wat meer functionaliteit bieden. Lijkt me geen ramp dat ik die toen onmiddellijk heb geïnstalleerd.
 • "geen updates meer [u:a4d4c6ba61]kreeg[/u:a4d4c6ba61]……."(?)
  Inderdaad zou het met Ad-aware mogelijk zijn om "schedueled" te laten controleren op updates van ref files, ik ben hier echter nooit "ingedoken" en heb dan ook geen flauw idee of dit met de "free personal" versie 6.0 mogelijk is. Ik geef er de voorkeur aan om zelf af en toe "handmatig" te controleren" op updates en dit gaat goed.

  Ton
 • Ik drukte me met updates verkeerd uit, ik bedoelde de zeer regelmatige vernieuwing van definities, wat ik ook eerder al weergaf. Op het forum van Webwereld werd dit dus ook gemeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.