Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe Virus, of wat is dat????

None
26 antwoorden
 • Ik heb 2 dagen geleden m'n computer geformateerd. Nu had ik eeerst het probleem dat mijn adsl verbinding wel is verbonden, maar ik kon geen internet pagina's bereiken. Dus ik bel m'n provider op en hun zeggen dat er enorm veel dataverkeer in en uitgaat, terwijl ik niks met m'n computer aan het doen ben. Er zijn helemaal geen programma's actief. Vreemd dacht ik. Ik dacht dat het een virus was. Dus ik heb 'm gescand en heb 2 virussen gevonden. Bloodhound of zo. Maar ja.
  Nu heb ik ook nog dat alles op mijn computer extreem traag doet. Ik krijg elke keer foutmeldingen. Als ik een online virusscan wil doen gaat de browser vastlopen, klik ik een keertje komt er reageert niet achter de titel van de pagina te staan. Als ik word of msn wil openen, blijft het bij dubbelklikken. Ze komen gewoon niet te voorschijn. terwijl ze wel in de taakbeheer staan. Terwijl ik helemaal geen internet explorer gebruik, maar mozilla zie ik in taakbeheer een stuk of 10 Iexplore.exe staan. Als ik proces beeindigen doe, komen ze vanzelf meteen weer terug. Dit moet toch wel een virus zijn. Ik wil 'm opnieuw formatteren, maar dan komen ze toch terug. Aan een antivirusprogramma heb ik niet, daarvoor moet ik updaten en dat kan niet vanwege de trage verbinding. En de meeste vinden geen virussen. Wat moet ik doen.

  Ik heb een AmD Athlon 2000XP
  512 SDRAM
  40 GB
  Windows XP Professional

  ook heb ik met Ad-Aware en Spy Sweeper gecontroleerd op adware, maar daar vind ie ook niks.

  HEEELP MIJ
 • Zeker norton als virusscanner http://www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/bloodhound.html denk eerder dat je spyware hebt plaats een hijackthislog in beveiliging en privacy lees daar eerst even de FAQ en daar vind je ook de link voor hijackthis succes
 • [quote:a7d13ebd68="antrix"]Zeker norton als virusscanner http://www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/bloodhound.html denk eerder dat je spyware hebt plaats een hijackthislog in beveiliging en privacy lees daar eerst even de FAQ en daar vind je ook de link voor hijackthis succes[/quote:a7d13ebd68]

  Ik werk liever niet met hijackthis, hoe moet ik uit al die bestand de spyware of virus nou herkenne?
 • [quote:e0a733008e="samkaya"][quote:e0a733008e="antrix"]Zeker norton als virusscanner http://www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/bloodhound.html denk eerder dat je spyware hebt plaats een hijackthislog in beveiliging en privacy lees daar eerst even de FAQ en daar vind je ook de link voor hijackthis succes[/quote:e0a733008e]

  Ik werk liever niet met hijackthis, hoe moet ik uit al die bestand de spyware of virus nou herkenne?[/quote:e0a733008e] Dan kan ik je helaas niet verder helpen
 • Heb je wel een firewall en antivirus geinstalleerd, voor je online ging? Zo nee, download die dan ergens anders, samen met SP2, en firefox. Dan maar weer formatteren, xp erop, sp2, firewall, antivirus, firefox, en dan pas online. Met firefox.
 • [quote:f8e4134087="samkaya"]
  Ik werk liever niet met hijackthis, hoe moet ik uit al die bestand de spyware of virus nou herkenne?[/quote:f8e4134087]
  Misschien een idee dat wij dat voor je doen?
 • [quote:e2f89c9114="gerben"]Heb je wel een firewall en antivirus geinstalleerd, voor je online ging? Zo nee, download die dan ergens anders, samen met SP2, en firefox. Dan maar weer formatteren, xp erop, sp2, firewall, antivirus, firefox, en dan pas online. Met firefox.[/quote:e2f89c9114]

  Ik denk maar dat ik 'm weer ga formatteren, maar ik wil wel eerst sp2 en een firewall en antivirus installeren. Maar ik heb sp2 gedownload, maar heb een illegale versie van XP. Hoe kan ik het voor elkaar krijgen om sp2 op mijn machine te installeren. ?
 • Door een legale versie van XP aan te schaffen misschien? :wink:
 • [quote:f70eddb3a2="Mrs.Birdlover"]Door een legale versie van XP aan te schaffen misschien? :wink:[/quote:f70eddb3a2]

  denk je nou echt dat ik voor het installeren van sp2 xp legaal ga aanschaffen, waarom zou ik. Ik heb de illegale cd van m'n computerzaak gekregen, nogmaal hoe kan ik SP2 installeren, ik heb een illegale versie van XP
 • Met illegale dingen mogen we je op dit forum helaas niet helpen…. :wink:

  En post idd hier ff een HijackThis log, er zijn veel mensen die de spyware en andere rotzooi er graag voor je uit halen willen. :)
 • Je schreeuwt hier van de daken dat je een illegale versie hebt van XP, en nu wil je ook nog dat men je hier je verder helpt met die op z'n minst bedenkelijke activiteiten? Hetzelfde als: "Ik heb een fiets gepikt, maar ik kan het slot niet open krijgen, heeft iemand een tip?"
 • In aansluiting hierop een andere vraag:
  Een familielid met heel weinig kennis van zaken heeft een OEM-versie, die dus niet geactiveerd hoefde te worden. Vroeg het systeem ook niet om bij herinstallatie na een crash. Ik neem aan dat zij zondermeer SP2 kan installeren? Zit een beetje op afstand, dus ik kan haar niet meteen rechtstreeks helpen. Voorlopig alleen telefonisch, dus heeft een telefoontje van mijn kant alleen zin als ik zeker weet dat het kan.
 • [quote:d3023d63cd="J. de Boer"]In aansluiting hierop een andere vraag:
  Een familielid met heel weinig kennis van zaken heeft een OEM-versie, die dus niet geactiveerd hoefde te worden. Vroeg het systeem ook niet om bij herinstallatie na een crash. Ik neem aan dat zij zondermeer SP2 kan installeren? Zit een beetje op afstand, dus ik kan haar niet meteen rechtstreeks helpen. Voorlopig alleen telefonisch, dus heeft een telefoontje van mijn kant alleen zin als ik zeker weet dat het kan.[/quote:d3023d63cd]

  Ja, er kan gewoon sp-2 op, geen enkel probleem.
 • Betwijfel ik Pdexie, ik heb er verschillende artikels over gelezen. Eerst werd gemeld dat het wel kon, naderhand heb ik een artikel van Microsoft gelezen waarin gemeld wordt dat het niet kan. En terecht denk ik.
 • Kun je ook uitleggen waarom [b:a23d45a801]terecht[/b:a23d45a801] gerardb? Voor een OEM-versie is toch ook eerlijk betaald bij de aanschaf van de PC? Volledig legaal. Is toch echt iets anders dan een illegale kopie. Begrijp je dus niet helemaal.
 • [quote:fa00817d11="samkaya"]
  denk je nou echt dat ik voor het installeren van sp2 xp legaal ga aanschaffen, waarom zou ik. [/quote:fa00817d11]
  Tja, eigenlijk moet je XP legaal aanschaffen om XP te gebruiken ;)
  Beetje vaag overigens dat pc-winkels illegale cd's uitdelen..
  Verder hoef je je volgens mij niet echt ongerust te maken, MS 'vindt veiligheid belangrijker dan het bestrijden van illegaliteit', en dus kun je SP2 gewoon installeren.
  Mocht ik me daarin vergissen, dan kom je daar tijdens de installatie van SP2 wel achter ;)

  Max
 • Lieve mensen. Waarom is het toch altijd zo'n probleem om een legale versie van Windows te kopen? Zie http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/section.do?masterGroupCode=SOF&productGroupCode=OPS. Het kost 129 euro, maar dan ben je wel klaar tot de volgende versie. En zelfs dan kun je nog gewoon XP blijven gebruiken. Longhorn wordt pas in 2007 verwacht, dus is je investering minstens 2 jaar goed. Overigens wordt de release datum van de nieuwe versie steeds uitgesteld, dus er is een goeie kans dat je de 3 jaar ook wel haalt….
 • J. de Boer, het terecht slaat op [b:f226152c02]illegaal[/b:f226152c02], en dus duidelijk niet op OEM. Waarom zou een ander mee moeten profiteren van updates waaraan allen die wel een legale versie hebben, uiteindelijk aan hebben meebetaald!
 • [quote:2c3b085958="maximilaan"]MS 'vindt veiligheid belangrijker dan het bestrijden van illegaliteit', en dus kun je SP2 gewoon installeren.
  [/quote:2c3b085958]
  Uche, uche, uche…
  Sorry, schoot ff iets verkeerd.
 • [quote:ffff373129="gerardb"]J. de Boer, het terecht slaat op [b:ffff373129]illegaal[/b:ffff373129], en dus duidelijk niet op OEM. Waarom zou een ander mee moeten profiteren van updates waaraan allen die wel een legale versie hebben, uiteindelijk aan hebben meebetaald![/quote:ffff373129]O.k. Gerardb, misverstand rechtgezet, het kwam omdat jouw reactie een rechtstereeks commentaar was op het antwoord van pdexie aan mij n.a.v. mijn vraag over die OEM-versie. Waarschijnlijk zag je dat even over het hoofd.
  Uiteraard ben ik het op deze manier met je eens, maar dat had ik al duidelijk gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.