Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer start niet op of werkt niet naar behoren

Anoniem
E-global
14 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn computer:

  Mijn computer start niet op of werkt niet naar behoren.
  Elke keer als ik mijn computer opnieuw opstart krijg ik weer een andere fout de ene keer hoor je piepjes alsof iets niet is aangesloten (cpu harde schijf of geheugen) en de andere keer stopt hij met opstarten bij het scherm dat je in je bios kan en je cpu snelheid ziet enz.
  De cpu snelheid die weergeven wordt op het scherm klopt ook niet, er staat nu ong. 1ghz terwijl het 2 ghz moet zijn.
  Heel af en toe komt hij wel in windows maar dan loopt alles weer vast (muis en toetsenbord reageren niet).
  Opstarten in veilige modus en laatste goede opstart heeft ook geen zin.

  Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn of wat ik verder met mijn pc moet doen?

  PC info: http://specs.tweak.to/9893
 • ff openmaken en checken of er niks los zit.
 • Nope dat is niet het probleem daar heb ik naar gekeken en ik denk ook niet dat er iets kapot is. Ineens werkte het spul niet meer. Dus het is niet zo dat ik in de case bezig was en daarna iets niet meer werkte..
 • Je kunt ook proberen je bios naar default te resetten.
 • Lege bios batterij?
  Rot geheugen? -> memtest
  Rotte voeding?
 • klinkt inderdaad hardware matig
 • Stouw er eens een andere cpu in, op die veranderde clockspeed na lijkt dat ding verdacht veel op mijn gemolestreerde 2200+ tijdje terug.

  Edit: wat een een cpu is het btw? Misschien heb je nog garantie. (al is 2ghz inmiddels alweer een tijdje terug)
 • Ik heb een 2600+ maar hij komt af en toe wel in windows en alle programma's worden dan ook wel geladen maar na een tijdje loopt alles vast; muis en toetsenbord werken dan ook niet meer.
  Dus zelf denk ik niet gelijk aan mijn cpu of geheugen maar eerder aan een kapot contactje op mijn moederbord of iets in het bios ofzo..
 • [quote:b7f561f8af="E-global"]Ik heb een 2600+ maar hij komt af en toe wel in windows en alle programma's worden dan ook wel geladen maar na een tijdje loopt alles vast; muis en toetsenbord werken dan ook niet meer.
  Dus zelf denk ik niet gelijk aan mijn cpu of geheugen maar eerder aan een kapot contactje op mijn moederbord of iets in het bios ofzo..[/quote:b7f561f8af]Hmm, de conclusie dat er niets kapot kan zijn, daar kan ik niet bij. Uiteraard kan het zijn wat je zegt, ook kan een computer instabiel worden door software of defecte hardware. Meest waarschijnlijke oorzaak lijkt me overigens defect geheugen. Ik heb al heel wat vreemds gezien, maar ja, ik heb een k7s5a moederbord. Met een andere CPU dan een XP1600 lijkt die bv okay, maarre, heel erg instabiel. Bepaald geheugen doet erg vreemd. Tja, andere spullen lijken dan wel te werken, maar niet stabiel. En dat is ook de klacht die jezelf meldt.
 • Draai dus ff Memtest86
 • Mijn pc geeft nu ook aan bij het opstarten (zonder dat ik met de pc bezig ben geweest) CPU is unworkable or has been changed plese recheck cpu soft menu.
 • Dat wil zeggen dat de CPU snelheid onjuist is ingesteld, kijk even of je hem in het softmenu naar de goede waardes kan instellen. Geheugen al getest? fouten?
 • Ik probeerde nu in het awardbios menu te komen dat lukte ook maar dan direct weer loopt de pc vast. Je kan echt 10 sec iets doen voordat de pc vastloopt..
 • start op met alleen cpu (met koeler uiteraard), geheugen, graka en mobo, kijk of hij het dan doet,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.