Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

E-mail en adressen van outlook 2000 naar outlook express

None
7 antwoorden
 • Ik heb een oude Toshiba Portege laptop met outlook express erop die ik een paar maanden geleden heb gekocht. Ik werk dagelijks met Outlook en daar staan inmiddels meer dan 6000 emails op die ik nu naar mijn laptop op outlook express wil hebben, maar zonder dat ze uit outlook 2000 verwijderd worden. Het zelfde is met de adressen: die wil ik graag ook op mijn laptop kunnen gebruiken, zonder dat ze van mijn pc worden afgehaald. Ik heb al veel dingen geprobeerd, o.a. met backup programma's, maar steeds wil het maar niet tussen Outlook en Outlook Express niet lukken.. Ik heb zelfs geprobeerd een Outlook folder in mijn laptop te simuleren (er staat geen Outlook 2000 op, en dat wil ik ook niet), aangezien op mijn pc alle adressen van Outlook 2000 wel in Outlook Express staan, op ee misterieuze wijze die ik niet begrijp… Hoe moet ik dit anders doen?? Ik heb ook al op de website van microsoft gekeken, maar daar staat ook niets kennis verrijkends..

  Alvast bedankt
 • De meeste mensen (jammer voor hen) kennen de grote Outlook niet en jij wil terug naar die onhandige express versie? Dat snapt ik niet.
 • Ik weet het, eigelijk is het mn vader :) … Hij snapt er niet veel van en is nu eenmaal gewend aan outlook express op de laptop en 2000 op de pc.. Is er een oplossing? :-?
 • Er zit een import optie in OE. Ik weet alleen niet of die werkt als OL niet geinstalleerd is, een kwestie van proberen.

  Zoek eerst de outlook.pst op de computer die OL gebruikt. Zet deze over naar de laptop en probeer met de import alles te importeren. Anders kan je altijd nog tijdelijk OL installeren, de berichten en contacten overzetten naar OE en dan OL weer verwijderen.

  Suc6
 • En welke manier van overzetten bedoel je? Want in het adresboek zie ik eigelijk alleen de optie om .WAB bestanden te importeren, maar daar maakt Outlook 2000 geen gebruik van blijkbaar, want die kan ik nergens vinden in de PC met Outlook 2000, ook niet in Windows->Application data -> Microsoft->adressbook…. Of heb je het over de post? Dat zou ik graag willen weten welke optie dat is om post te importeren in OE, want daar was ik nog niet achter. De .PST bestanden heb ik al gevonden en op de laptop gezet.
 • OL gebruikt 1 file: outlook.pst. Daar staat alles in, berichten, afspraken, adressen etc.
  Als je die file over hebt gezet op de laptop, moet je in OE naar file\import en daar kiezen voor berichten en OL. Als het goed is zou hij dan outlook.pst moeten vinden. Indien niet, dan moet je helaas toch OL installeren en dan pas de berichten overzetten.

  Voor wat betreft het adresboek: die kan je niet uit outlook.pst importeren. OE kent inderdaad alleen maar *.wab of *.csv. Dit kan ook wel, maar is wat omslachtiger. Ga in OL naar file\im- en export\export naar file\file kommagescheiden Win.
  Deze file kan je dan in OE importeren.

  Gemakkelijk is het niet, eenvoudiger is het om je vader gewoon aan OL te laten wennen op de laptop. Als hij toch al werkt met OL op de PC….. Op beide computers hetzefde programma geeft gewoon voordelen, eenvoudiger delen, berichten overzetten etc.
 • Jah heb je gelijk in :) … Bedankt, ik zal kijken of het gaat lukken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.