Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Processen?

Anoniem
PoLaT
14 antwoorden
 • Hallo allemaal, in windows taakbeheer, processen zijn exe bestanden, kan ik die bestanden verwijderen?
 • Ja dat kan. Maar of het daarna allemaal nog werkt is een andere vraag. :P
 • om welke bestanden gaat het, in taakbeheer verwijder je de bestanden niet je stopt alleen het proces. Maar je kunt niet zomaar willekeurig processen stilzetten omdat diverse processen belangrijk zijn voor het functioneren van de computer.
 • Ja klopt er zijn ook bestanden die bekend zijn, maar die andere bestanden die ken ik helemaal niet, daarom vraag ik of die bestanden kan verwijderen…
 • om welke bestanden gaat het kun je de namen even posten?
 • Als je Windows 98/98SE/ME hebt kunt je via Uitvoeren->MSCONFIG->opstarten processen/taken uitschakelen zodat ze bij het opstarten van windows niet meer geladen worden, als dit is waar je naartoe wilt. Processen verwijderen kan ook, maar voor zover ik weet alleen met Tune Up Utilities (ik heb geen windows XP en het er niet veel verstand van). Met het taakbeheer in Windows 98/98SE/ME kan je niet taken en processen [u:b25b973853]verwijderen[/u:b25b973853], wel beeindigen. Als je last hebt van dingen als spywareprocessen zou ik eerder Ad aware of een dergelijk programma op je pc zetten, want dei verwijderd die malificious processen automatisch wanneer hij ze detecteerd. Als je een keer met bijvoorbeeld tune up utilities kijkt watvoor processen deze zijn, zodat je zeker weet dat het niet bijvoorbeeld onderdelen van Microsoft zijn, zou dat handig zijn. Een taak die je [u:b25b973853]niet[/u:b25b973853] verwijderen moet is Systray, maar dat weet je misschien al. Explorer moet je ook niet verwijderen, maar beeindigen kan nog wel. Hier zijn enkele processen die bij Microsoft horen:

  [list:b25b973853]Internat.exe
  Mstask.exe [taakplanner]
  rpcss.exe [Distributed COM Services]
  mmtask.tsk [Multimedia background task support module]
  MPREXE.EXE[WIN32 Network Interface Service Process][/list:u:b25b973853]

  Deze taken/processen hoefen niet allemaal op je pc te draaien, maar in ieder geval schaden ze niet (ze zijn van microsoft….misschien toch wel dus? :D )

  Succes
 • Je kan het aantal processen beter terugdringen door te checken op Spyware, en je windows register en opstartregister op te schonen. Daar zijn diverse handige tooltjes voor:

  Spyware verwijderen:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=115358

  Windows register opschonen:
  http://www.tweaknow.com/RegCleaner.html

  Opstartregister opschonen:
  http://www.startupmechanic.com/
 • [quote:c7866e74c7="Obi-wan-kenobi"]Je kan het aantal processen beter terugdringen door te checken op Spyware, en je windows register en opstartregister op te schonen. Daar zijn diverse handige tooltjes voor:

  Spyware verwijderen:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=115358

  Windows register opschonen:
  http://www.tweaknow.com/RegCleaner.html

  Opstartregister opschonen:
  http://www.startupmechanic.com/[/quote:c7866e74c7]

  Daar heb je idd gelijk in
 • Dit zijn de namen van bestanden, welke kan ik verwijderen…

  [img:2225b2a0be]http://img86.exs.cx/img86/2541/processen.jpg[/img:2225b2a0be]
 • Wel 's gegoogled om te kijken waar een bepaald proces voor dient?
  http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/spoolsv/
 • zo te zien allemaal legitieme processen. Wat is de reden dat je processen wil stoppen?
 • hmmm thanx….
 • [quote:de76988107="MKL"]zo te zien allemaal legitieme processen. Wat is de reden dat je processen wil stoppen?[/quote:de76988107]


  Me vriend zij dat je onnodige bestand kan verwijderen en dat je systeem wat sneller werkt…  Maar deze bestand kan ik niet vinden EPMWOR~1.EXE.
 • om je pc sneller te laten lopen kun je beter de tips uit de berichten hierboven opvolgen

  CapMan.exe
  ElogErr.exe
  BROADC~1.EXE
  SCRFS.exe
  EPMWOR~1.EXE

  zijn bestanden die horen bij een pakket van sony ericsson voor mobiele telefoon.

  via google e.d kun je vaak genoeg informatie vinden over zulke processen.

  het heeft trouwens ook geen zin om de processen op deze manier te beindigen, de volgende keer dat je computer opstart zullen ze weer gewoon aanwezig zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.