Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

OutlookExpress map kwijtgeraakt

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik merk plots dat ik een complete map ben kwijtgeraakt in OutlookExpress. Hoe krijg ik die terug?
  aa. Van een backup de betreffende .dbx file copiëren (en mis daardoor dan de nieuwere berichten binnen die map; het zij zo)
  bb. Via systeemherstelpunt dag voor dag terug tot ik het weer heb?? Daarbij verspeel ik waarschijnlijk alle veranderingen (dus ook alle nieuwere berichten in ALLE mappen)?
  Wat is wijsheid?
 • Als je nog een vrij recente backup hebt, zou ik toch die file terugzetten. Blijft vervelend. Dus mocht je mail van dermate belang zijn, regelmatig backuppen.
  Succes.
 • Voordat je iets onderneemt met backups terugzetten,zou ik eerst maar eens kijken of de map ook verdwenen is uit de map waar de .dbx best. in staan.

  Geef eens aan hoe je die backup gemaakt hebt,normaal gesproken zet de backup alles erbij en overschrijft niets.

  Greetz
 • Wat ook wel eens gebeurt, zonder dat men dat direct beseft, is dat zo'n map door een onhandige muisbeweging in één van de andere mappen is terecht gekomen, en daardoor aldaar een submap is geworden. Valt niet zo gauw op als men er niet op bedacht is, maar die "gastheer"-map is dan te herkennen aan een plusje.
 • [quote:bded51b7f3="wanderer"]Voordat je iets onderneemt met backups terugzetten,zou ik eerst maar eens kijken of de map ook verdwenen is uit de map waar de .dbx best. in staan.

  Geef eens aan hoe je die backup gemaakt hebt,normaal gesproken zet de backup alles erbij en overschrijft niets.

  Greetz[/quote:bded51b7f3]

  Ja, hij is ook weg uit de OutlookExpress map waarin alle .dbx files staan. Ik verwacht dat ik vanmiddag ja heb geantwoord op de vraag of het definitief wegkon, in de veronderstelling dat het een bepaalde email betrof (hetgeen de bedoeling was) en niet de gehele map.

  De backups: ik heb alle .dbx bestanden (van ruim eem week geleden) op een memory stick gecopieerd.
  Deze nu terugcopiëren naar de actuele OutlookExpress map heeft geen effect. Via verkenner staat het er wel, maar onder OutlookExpress is het niet geëffectueerd. nb Ook geen effect als ik eerst een lege map aanmaak met dezelfde naam en het daarin zet.
 • Nog even een reactie op het maken van een lege map met de zelfde naam. Dat is een prima methode, maar wat wel eens wordt vergeten is dat deze eerst geactiveerd moet worden. En dat doe je door in OE even die map aan te klikken (dus even in die lege map gaan staan) en daarna OE af te sluiten. Daarna kopiëer je die backup-dbx naar de juiste map.
  Dan zou het moeten werken.

  Edit:
  Die backup overschrijft dan dus die tijdelijke lege map met dezelfde naam.
 • [quote:9978576802="J. de Boer"]Nog even een reactie op het maken van een lege map met de zelfde naam. Dat is een prima methode, maar wat wel eens wordt vergeten is dat deze eerst geactiveerd moet worden. En dat doe je door in OE even die map aan te klikken (dus even in die lege map gaan staan) en daarna OE af te sluiten. Daarna kopiëer je die backup-dbx naar de juiste map.
  Dan zou het moeten werken.

  Edit:
  Die backup overschrijft dan dus die tijdelijke lege map met dezelfde naam.[/quote:9978576802]

  Ik heb een nieuwe map geactiveerd (blijkbaar wordt hij (leeg) meteen al 59Kb) maar ik kan mijn oorspronkelijke niet daarin 'plakken'.
  Hoe doe ik dat?
 • [quote:4b3082d565="jawtje"][quote:4b3082d565="J. de Boer"]Nog even een reactie op het maken van een lege map met de zelfde naam. Dat is een prima methode, maar wat wel eens wordt vergeten is dat deze eerst geactiveerd moet worden. En dat doe je door in OE even die map aan te klikken (dus even in die lege map gaan staan) en daarna OE af te sluiten. Daarna kopiëer je die backup-dbx naar de juiste map.
  Dan zou het moeten werken.

  Edit:
  Die backup overschrijft dan dus die tijdelijke lege map met dezelfde naam.[/quote:4b3082d565]

  Ik heb een nieuwe map geactiveerd (blijkbaar wordt hij (leeg) meteen al 59Kb) maar ik kan mijn oorspronkelijke niet daarin 'plakken'.
  Hoe doe ik dat?[/quote:4b3082d565]

  OK, nu gelukt! Had een (tweede)dummy niet gedelete.
  Hartelijk dank voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.