Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP blijft vraagt om wachtwoord te vernieuwen

Thor12
3 antwoorden
 • Het volgende probleem doet zich voor op een wat oudere computer die ik heb overgenomen van het werk.

  Op deze computer staat Windows XP Pro (corporate??). De installatiebestanden hiervoor stonden op een partitie van de harde schijf. Toen ik de computer kreeg heb ik eerst c: geformateerd en vervolgens XP geïnstalleerd. Werkt prima, maar na verloop van tijd vraagt hij bij het opstarten steeds dat ik het wachtwoord moet vernieuwen omdat dat over een x-aantal dagen afloopt. Als gebruikersnaam staat in ditzelfde meldingsvenster "gebruiker".
  Echter ik heb nooit een wachtwoord ingevoerd en ik kan ook nergens een gebruikersaccount "gebruiker" vinden.

  Hier moet naar mijn inziens mijn eigen naam staan i.p.v. gebruiker. Het is net of er twee accounts zijn.

  Ook bij configuratiescherm>systeem staat mijn naam niet vermeld maar "gebruiker" Bij gebruikersaccounts staat alleen mijn naam en ik heb de volledige rechten. Ook bij "afmelden" staat gebruiker en niet mijn naam.

  Kortom:
  1) hoe kan ik de melding van het wachtwoord voorkomen/verwijderen
  2) hoe verander ik de naam "gebruiker" in mijn eigen naam
  3) heeft bovenstaande nog veraband met elkaar
 • Als ik me niet vergis moet je naar configuratiescherm >> systeembeheer >> Lokaal beveiligingsbeleid
  Daar kan je dan kiezen voor Accountbeleid >> wachtwoordbeleid en daar staat dan de duur van wanneer het wachtwoord verloopt….

  Heb je ooit wel een gebruiker aangemaakt met jouw naam?
 • Bij bovenstaand kun je inderdaad je toekomstige beleid instellen (zet minimale wachtwoordduur op 0 om ze niet meer te laten verlopen), maar daarmee is het actuele probleem nog niet opgelost.
  Rechtsklik op Deze Computer > Beheren > Lokale Gebruikers en Groepen > Gebruikers > Dubbelklik je account en stel onder Algemeen in dat je wachtwoord nooit verloopt. In ditzelfde console kun je ook je accountnaam wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.