Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

oude berichten importeren outlook express

Anoniem
stund
11 antwoorden
 • Ik heb windows xp opnieuw geinstalleerd, en heb mijn oude emailberichten van te voren op een cd gezet.
  Nu wil ik deze weer importeren naar de betreffende mappen.
  Dit lukt wel, alleen krijg ik ze niet te zien in outlook express.
  Als ik daarna weer in de map kijk is het bestand postvak in.dbx weer geslonken van 77 mb naar 59 kb en zit er dus niks meer in.
  Ik heb het ook geprobeerd om te kopieren van de cd naar de map.
  En ook om het .dbx bestand eerst op de harde schijf te zetten en daarna naar de goede map te verplaatsen.
  Allemaal zonder succes. :oops:
  Met het programma OEview kan ik alle .dbx-bestanden die op de cd staan bekijken, behalve die van postvak in.
  Dan krijg ik de melding dat het een unsupported file zou zijn.
  Maar dit is precies hetzelfde bestand als de andere en ik heb ze ook tegelijk op cd gezet.
  Weet er iemand raad om ook deze berichten weer terug te krijgen?
  :wink:
 • Geeft de map op de CD wel aan dat ie 77Mb is??
  Als je export een foutje gemaakt heeft heb ik weinig hoop voor je
 • ja hij geeft precies hetzelfde aan als op de cd.
 • Net een hele draad over gehad kijk maar even hier.
  Heb je die backup van de dbx-files compleet gemaakt? D.w.z. inclusief de file folders.dbx? Dat is voor het volgende heel essentieel. Zo ja, dan kun je vanuit OE ook de functie importeren toepassen.
 • ja dat heb ik allemaal al geprobeerd, ik heb ook folders.dbx en geprobeerd te importeren, nieuwe mappen aangemaakt en daarna het .dbx bestand gekopieerd.
  Niks werkt :cry:
  Ik heb net op een oudere cd ook nog oudere .dbx bestanden gevonden, maar ook bij deze doen ze het allemaal behalve de POstvak IN weer niet.
  Ook bij het programma OE Mail Recovery pakt ie de andere allemaal.
  Ik snap er echt niks meer van……….
 • Word niet verontwaardigd dat ik het vraag, ik vraag het heel voorzichtig, ik kan me vergissen, maar mijn gedachten nu gaan sterk uit naar het volgende:
  Als je op de gewone manier in b.v. Postvak In een e-mail verwijdert, wordt deze verplaatst naar de map Verwijderde items (tenzij dit doet met Shift-delete). Fysiek blijft hij echter achter in Postvak In.dbx, alleen niet meer benaderbaar. De betreffende dbx-file houdt nl. de oorspronkelijke afmetingen. Dit blijft zo tot je de mappen comprimeert. Kan dit je ook parten spelen? M.a.w. kan het ook zijn dat die Postvak In mappen in feite leeg waren, ook al leek dit niet zo aan de afmetingen er van?

  Mocht dit niet zo zijn, dan is er nog een andere optie die soms wel eens resultaat geeft. Het kan nl. zijn dat je huidige Postvak In map op de een of andere manier is beschadigd. En dit kan hersteld worden door hem in OE leeg te maken, OE af te sluiten en de file Postvak IN.dbx te deleten. Als je daarna OE opnieuw opstart, wordt deze automatisch weer opnieuw aangemaakt, maar nu onverminkt.
 • Nee er zaten wel degelijk berichten in, daar ben ik zeker van.
  Als ik Postvak IN.dbx verwijder en dan "mijn" Postvak IN.dbx er naar toe kopieer dan maakt Outlook Express zelf automatisch Postvak IN.dbx (1) aan als ik OE opstart en word dat de map van Postvak IN.
  Hetzelfde gebeurt als ik een nieuwe map aanmaak, die ik bv 1 noem.
  Dan maak ik eerst de map in OE aan, zet er een berichtje in zodat ie geactiveerd is, sluit OE af en weer opnieuw op.
  Daarna kopieer ik mijn map die ik inmiddels "1" heb genoemd er naar toe en dan zijn weer alle berichten weg en maakt OE de map 1 (1). dbx aan.
 • Dan vrees ik dat de bestanden uiteindelijk toch beschadigd zijn. In je eerste bericht schrijf je ook dat die dbx-files door OEview niet gelezen kan worden. Dat ondersteunt die veronderstelling. Ik denk dat ik je dan niet verder kan helpen. Misschien zijn er nog andere tooltjes die wat meer kunnen dan OEview. Ik heb in eerdere berichten wel eens wat voorbij zien komen.
  Als het om maar een paar berichten gaat, kun je ook proberen die dbx-file te openen in Wordpad. Je ziet dan her en der in het bestand flarden van de oorspronkelijke mails.

  Edit:
  Kijk b.v eens naar Outlook Express Recovery. Even opzoeken in Google.
 • Nog een tip: als je bestanden vanaf cd-rom kopieert hebben die standaard het alleen-lezen kenmerk aangevinkt. Outlook Express wil echter geen alleen-lezen bestanden importeren. Je zou de bestanden eerst van de cd-rom moeten overzetten naar de vaste schijf, in de eigenschappen van de bestanden het alleen-lezen uitvinken, en dan opnieuw importeren.
 • Op zich helemaal correct, maar als dit het probleem zou zijn, dan zou dit ook het geval moeten zijn bij die andere dbx-files. En die gingen probleemloos.
 • Ik heb het ook geprobeerd met een oude cd waar wat oudere berichten op staan, en die heb ik volgens mij al eens ooit met succes teruggezet,
  maar ook bij deze doet hij het niet.
  Ik heb ook verschillende programma's gebruikt zoals OE view, OE Mail Recovery, Dbxtract en nog wat andere maar deze konden het ook niet lezen. :-?
  Ik vind het raar dat ie dit bij die oude cd ook niet kan, omdat ik die (ik weet het niet 100% zeker) al eens een keer terug gezet heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.