Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

lettertypen onduidelijk

patrickda
6 antwoorden
 • Sinds enige tijd valt het mij op dat kleine lettertypes, vooral op websites, moeilijk leesbaar zijn geworden. De letters zijn precies waziger geworden, minder scherp afgelijnd.
  Als ik bijvoorbeeld een document maak in Word of ander programma dan is het ook wel een beetje merkbaar, maar het manifesteert zich toch het meest op websites.

  Er is niets aan de resolutie veranderd (1024 x 768 High Colour) en aan mijn ogen ook niet (voor de zekerheid heb ik toch maar mijn vrouw een paar keer geraadpleegd en deze ondervindt hetzelfde).

  Bij Effecten staat "schermlettertypen bijwerken" aangekruist, anders heb ik geen idee wat er aan de hand kan zijn.

  Weet er iemand wat er zou kunnen zijn, of moet ik een dokter opzoeken (en mijn vrouw ook)?
 • Dat laatste zou kunnen. :wink:

  Maar gaat het hier om een LCD monitor?

  Dan kun je een beetje proberen te klooien met wat bij Effecten staan, zoals Cleartype aanzetten, probeer het probleem zo te verminderen.
 • [quote:83d274aff6="Boerke87"] …Maar gaat het hier om een LCD monitor?…
  [/quote:83d274aff6]

  Nee, een klassieke monitor (/beeldbuis).

  Het is het best zichtbaar als men b.v. een opzoeking doet in de MS Knowledge Base en dan de resultaten ziet. Je kan het net lezen, maar de lettertjes (toegegeven, ze zijn wel klein) zijn vaag, het blauw van de titels van de artikels is heel licht blauw en de uittreksels uit de artikels zijn niet echt in zwarte letters maar eerder grijs.
  Voor alle duidelijkheid: het is niet alleen op de MS-site.

  Vroeger had ik dit niet!
 • Oproep aan de moderatoren:

  Ik begin nu te beseffen dat er misschien toch wel iets mis is met b.v. de monitor. Zou dit bericht dan niet beter verplaatst worden naar "Hardware, monitoren en videokaarten"?

  Behalve het probleem beschreven in deze thread ondervind ik geen problemen met mijn monitor, dus geen kleurveranderingen of andere schermfouten.
 • Wat voor monitor is het (merk+type) en hoe oud is dat beestje?
 • Als het al een wat oudere monitor is dan zou het heel goed kunnen dat de beeldbuis een keer gedemagnetiseerd moet worden. Daarvoor hebben de meeste monitoren een zogenaamde "Degauss" functie. Kijk in de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

  Meestal is het een knopje of een bedieningstoets in het keuzemenu van de monitor. Schrik niet als je de functie gebruikt, want de verschijnselen die erbij komen zijn nogal heftig. Op het moment dat je het knopje indrukt gaat het beeld stevig trillen, er komt een gekraak van jewelste uit de monitor en heel langzaam daarna wordt alles weer normaal.

  Kijk maar 'ns of dit wat helpt. Grtz. Jan Willem :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.