Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Afsluitprobleem in WIN 98 SE

Jank
9 antwoorden
 • Als ik afsluit, dan gaat dat doorgaans goed, na ok gaat mijn scherm op zwart en sluit af, secondenwerk.
  Echter, een enkele maal verschijnt er na het zwarte scherm het bekende scherm met de tekst, dat Windows afsluit, dan gaat het dus fout en blijft WIN in dit scherm hangen. Resetten en opnieuw afsluiten gaat dan wel goed.
  Het probleem doet zich ook voor bij het opnieuw opstarten, ook dan blijft WIN hangen in het afsluitscherm.
  Uiteraard heb ik de patch voor afsluitproblemen gedownload en geinstalleerd. Wie heeft een suggestie voor mij?
 • [quote:7ca4973754="Jank"]Echter, een enkele maal verschijnt er na het zwarte scherm het bekende scherm met de tekst, dat Windows afsluit, dan gaat het dus fout en blijft WIN in dit scherm hangen. Resetten en opnieuw afsluiten gaat dan wel goed. [/quote:7ca4973754] Om te beginnen zou je kunnen controleren of er iets bruikbaars staat in deze topic. En heb je onlangs nog nieuwe soft- en/of nieuwe hardware geïnstalleerd? Bijvoorbeeld een netwerkkaart.
 • Vraagje heb je toevallig een moederbord met intel chipset en Performance Software Intel Application Accelerator geinstalleert, had ook zoiets na het installeren van boven genoemde software van intel os was wel xp maar dezelfde problemen
 • Ik heb geen nieuwe software en geengeen nieuwe hardware toegepast. Het verhaal rond Norton AV bestudeert, maar is niet van toepssing, ik heb nimmer programma's op de automaat staan, d.w.z. dat ik altijd zelf wil kunnen bepalen, of ik een programma start of niet.
  Ik heb een MSI K7T moederbord met AMD 1600+ XP.
  Het probleem doet zich al voor vanaf de eerste schone installatie. Eerst alleen het probleem, dat de PC niet opnieuw wil opstarten, maar ik bemerk de laatste tijd wat vaker, dat ook het afsluiten niet altijd probleemloos verloopt en het probleem bij zowel opnieuw opstarten, als afsluiten identiek lijken.
  Netwerkkaart zit er ook al vanaf het begin in.
 • Je zou de instellingen in msconfig kunnen controleren, en gaan naar Microsoft Knowledge Base http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;315409#3
 • [quote:52afea42d5="Jank"] Netwerkkaart zit er ook al vanaf het begin in.[/quote:52afea42d5] En wat voor een netwerkkaart (chipset) is dat? En werkt deze met de standaard Windows driver?

  Ik heb op één van mijn pc's een Athlon XP 1700+ tijdelijk een tweede netwerkkaart geïnstalleerd. Netwerkkaart 1 is een 3Com 3C905-TX. En die tweede netwerkkaart is een Winbond W89C940. Ofschoon er tijdens het opstarten wel een foutmelding verscheen over deze netwerkkaart, werkt deze volgens het apparaatbeheer correct. Voor deze beide netwerk kaarten heb ik drivers moeten installeren. Alleen na het installeren van de Winbond W89C940 drivers en de reboot, heb ik hier ook een Win98Se afsluit probleem. Waarbij ik net zoals jij die Win98Se afsluit patch al had geïnstalleerd. Als ik die Winbond W89C940 in het apparaatbeheer verwijder, dan sluit Win98Se wel goed af.

  Als ik in de plaats van die Winbond W89C940 een Realtek RTL8139 plaats en de drivers installeer, blijkt Win98Se wel goed af te sluiten.
 • Het is een 3com 3C900B-TPO netwerkkaart.
  Taakbeheer zal ik nog eens proberen.
 • Taakbeheer heb ik niet, zit schijnbaar in XP, ik heb de good old WIN 98 SE. :wink:
 • [quote:0d542cd58d="Jank"] Het is een 3com 3C900B-TPO netwerkkaart. [/quote:0d542cd58d] Al is die kaart ouder dan mijn 3Com kaart, zijn deze over het algemeen wel goed.
  [quote:0d542cd58d="Jank"] Taakbeheer heb ik niet, zit schijnbaar in XP, ik heb de good old WIN 98 SE[/quote:0d542cd58d] Maar als je één maal drukt op de toetsen combinatie Ctrl Alt Del, dan verschijnt toch het Programma afsluiten dialoog? In een schone Win98Se zie je alleen Explorer en Systray. Zie je daar echter ook nog andere programma's, dan zou je deze daar kunnen afsluiten, alvorens je Win98Se afsluit.

  Probeer eventueel of je Win98Se wel goed kunt afsluiten zonder PCI kaarten. Sluit Win98Se dan wel goed af, plaats de kaarten dan één voor één terug.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.