Vraag & Antwoord

OS Windows

Beginner met probleem met instaleren XP / nieuwe HD

3 antwoorden
  • Hallo, ik zal proberen mijn probleem zo goed mogelijk neer te zetten om er natuurlijk een zo goed omgelijk antwoord op te krijgen :) Pentium 3 met HD 20GB en 60GB. Op dit moment staat op de 20GB Windows XP geinstaleerd. Ik heb een nieuwe HD van 40GB en wil hier XP op instaleren, de 20GB wegdoen en de 60GB gewoon laten staan. Ik heb me HD erin gedaan maar nu krijg ik bij deze computer: C hoort 20GB te zijn, staat nu als 3,14GB Sins de nieuw HD 40GB krijg ik dit erbij D 1,99GB F 1,99GB H 1,83GB I 1,99GB Ik heb geformanteerd d.m.v bij MY COMPUTER de D F H I rechtermuisknop formateren te doen. Niet veel van gezien. Nu heb ik de HD van 20GB met XP erop en de nieuwe schijf erin. Ik heb de XP cd erin gedaan en alles gedaan, niet via boot CD rom maar gewoon in XP geopent. maar XP kan dus niet op mijn nieuwe HD omdat die zogenaamd te klein is. Wat doe ik nou verkeerd?
  • Wat je verkeerd doet, dat zou ik zo niet weten. Ik zou zelf de harde schijf apart indelen en formatteren (dus slechts 1 HD aansluiten). Persoonlijk heb ik sowieso slechte ervaringen met meerdere HD's op 1 kabel, zeker als het IDE protocol niet exact hetzelfde is. Ik krijg onder WIndows 98 dan al gauw 16 bits compatibiliteits mode te zien (vandaag dus nog, toen ik effe een Linux partitie weer FAT32 wilde maken). Wanneer de HD informatie niet klopt, dan is er wat mis. Overigens, ook ik had een foute waarde vandaag. Bleek een foutje van WIndows te zijn, na de herstart bleek de waarde wel te kloppen. Zolang de waarde niet okay is, de HD niet gebruiken. Controleer kabels, misschien een aansluitprobleem oid.
  • zet de nieuwe 40 GB schijf als master en de 60 GB als slave of laat hem even weg en voeg hem later toe. Kun je niet via cd opstarten? Als dit wel kan, met xp cd opstarten en tijdens installeren als hij vraagt om de partitie waar windows op moet komen kun je de partities wijzigen of verwijderen, verwijder ze allemaal en kies dan voor ongepartitioneerde ruimte om op te installeren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.